Gala del lliurament de premis del Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya
Gala del lliurament de premis del Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya

Dos premis i dues mencions per a TV3 en el Zoom Festival 2022

TV3 va recollir en la cloenda del Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya, que es va celebrar dissabte a la nit, el Premi al Millor Format d'Informatius pel documental "Balandrau, infern glaçat" i el Premi al Millor Programa d'Entreteniment per "Eufòria". A més, hi va haver dues mencions especials a "Anticossos", en la categoria de Cultural i Divulgatiu, i "El llop", en la de programa d'Entreteniment.

Aquest dijous 1 de desembre, a les 22.45, el 33 emetrà aquesta gala de clausura i de lliurament de premis de la 20a edició del Festival Zoom.

El Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunyava celebrar, dissabte a la nit, la gala de cloenda i lliurament de premis al Teatre Ateneu d'Igualada, en un acte presentat per la periodista Ares Teixidó que ha aplegat el sector audiovisual del país i representants del món de la cultura i de les institucions.  

Enguany, el festival ha atorgat un total de 12 premis que han recollit majoritàriament produccions catalanes, però també hi ha hagut reconeixements per a propostes internacionals. El certamen tanca demà l'edició que celebra 20 anys i es consolida com un festival audiovisual estratègic per al sector i el territori.  

El Premi al Millor Format d'Informatiusha estat per al documental "Balandrau, infern glaçat" (2021), dirigit per Guille Cascante i coproduït per TV3, Goroka i Lastor Media, i que narra la tragèdia de muntanya més gran viscuda al Pirineu català. El jurat l'ha guardonat per "un excel·lent guió i una acurada realització i producció, que aconsegueix transmetre l'angoixa de la història a través dels seus testimonis reals". El guardó el van recollir Montse Armengou, directora del "Sense ficció", i el director del documental, Guille Cascante, de Goroka. 

El jurat de la categoria de Cultural i Divulgatiu ha decidit atorgar unamenció especialal programa"Anticossos", del 33, per ser una  "aposta arriscada i valenta, tractant temes de superació personal, amb un relat colpidor i sincer, a través de la dansa". 

Pel que fa alPremi al Millor Programa d'Entreteniment, el jurat ha premiat "Eufòria", de TV3 i Veranda, el concurs musical en què 16 concursants competeixen per convertir-se en el millor nou cantant de Catalunya. El jurat valora que el programa "hagi sabut reunir diverses generacions davant de la televisió, per mostrar la riquesa i diversitat social, sexoafectiva i de gènere de la societat catalana, per tornar a posar en valor l'entreteniment i haver sigut un dels fenòmens audiovisuals d'aquest any". El premi va ser recollit per Cristian Trepat, cap d'Entreteniment i Actualitat de TV3, i Albert Sala, coach de coreografia, i els concursants de la primera edició Llum i Pedro. 

"Eufòria" també va ser present al festival amb un acte inèdit que portava el nom d'"Experiència Eufòria". Entre altres sorpreses, l'acte va comptar amb un avançament del programa especial de Nadal de TV3, amb imatges inèdites del concert d'"Eufòria" del Palau Sant Jordi amb diverses cares conegudes del programa que seran presents a l'acte. 

En aquesta categoria s'ha decidit fer una menció especial al programa"El llop", de TV3 i Turruà Llàcer, "per la capacitat d'innovar i per apropar el teatre a tots els públics". El jurat també ha destacat el talent d'Àngel Llàcer, "que té la saviesa de transmetre les emocions als participants". 

Un dels dos Premis d'Honor Zoom 2022 va ser per al comunicador Antoni Bassas, un dels rostres històrics de TV3 i veu reconeguda de Catalunya Ràdio. Bassas ha estat guardonat per la seva llarga i reconeguda carrera professional com a periodista i guionista de ràdio i televisió. La direcció del festival destaca "la seva tasca continuada en el món dels diferents mitjans de comunicació" i destaca "l'aportació a la televisió dirigint programes com "Tres pics i repicó" i creant l'exitós format radiofònic "Alguna pregunta més", que segueix viu a la televisió des fa més de 25 anys, i ser un referent de la televisió". Bassas ha agraït el premi a qui va ser el veritable motor de la seva trajectòria: "la gent que va confiar en mi i em va donar les primeres oportunitats de treballar", ha explicat. I ha fet una crida a donar confiança i autoestima als joves perquè puguin treure el millor de si mateixos. 

Sant Joan Despí, 21 de novembre de 2022 

Anar al contingut