Imatge d'"Horta nord: el progrés com a amenaça"
Imatge d'"Horta nord: el progrés com a amenaça"

Dones transformadores al Marroc i l'Horta nord de València, a "Latituds"

Dilluns, 29 de novembre, a les 23.15, "Latituds", el programa del 33 que fomenta la reflexió i el debat sobre activitats que poden millorar la societat, estrenarà els dos últims reportatges d'aquesta temporada.

Seran "Dones i economies transformadores al Marroc", sobre la transformació d'aquestes dones gràcies a projectes socials, i "Horta nord: el progrés com a amenaça", sobre els moviments de defensa d'aquesta zona.

El primer episodi que emetrà demà "Latituds", "Dones i economies transformadores al Marroc", s'estrenarà a les 23.15.

Les dones de les zones rurals de la regió del Rif, al nord del Marroc, han tingut sempre una alta taxa d'analfabetisme i atur. Això està començant a canviar per l'empoderament que estan aconseguint amb projectes d'economia social i solidària.

Samira ha après a llegir i a escriure, i actualment dirigeix una cooperativa i és consellera a l'ajuntament. Ara, amb altres dones, viatja a la zona d'Ouazzane per compartir experiències amb altres projectes d'economia transformadors.

Projectes possibles pel suport d'organitzacions pels drets de les dones, com l'associació feminista Fòrum de Dones del Rif, del govern regional i de la cooperació catalana.

"Dones i economies transformadores al Marroc" és una producció de Televisió de Catalunya, produïda per Intactes. Amb la col·laboració de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

El segon episodi, "Horta nord: el progrés com a amenaça", s'estrenarà immediatament després del primer, a les 23.45.

L'Horta proveeix de verdures la ciutat de València. Al llarg dels anys ha patit diverses agressions, però també ha tingut un gran moviment social que ha lluitat per defensar-la.

La trajectòria fins avui, l'ampliació de la carretera V-21 i el projecte de construir un miler d'habitatges al barri de Benimaclet, planen sobre el seu futur.

"Horta nord: el progrés com a amenaça" és un documental de Sistema del Solar Produccions, de la sèrie Territori d'ACCIÓ, que mapeja "resistències al País València". Amb el suport de la Generalitat Valenciana i de l'Institut Valencià de Cultura.

"Latituds", la nova temporada 

El programa fomenta la reflexió i el debat sobre activitats que poden millorar la societat a través de reportatges en què els protagonistes són els impulsors de projectes per superar els problemes que viuen. Amb un to positiu, especialistes de prestigi complementen la visió global del problema i les possibles solucions.

tv3.cat/latituds
facebook.com/latituds
twitter.com/latituds

Anar al contingut