Albert Segura
Albert Segura
DIMARTS, A LES 09.15

Dolors Feliu, presidenta de l'ANC, a "El matí de Catalunya Ràdio"

Demà dimarts, 6 de desembre, a les 09.15, Albert Segura entrevistarà la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Dolors Feliu, abans de la manifestació contra la reforma del delicte de sedició. "El matí de Catalunya Ràdio" també inclourà els reportatges "Sexe sense ganes", "Els escombriaires d'internet" i "Vàpers".

"El matí de Catalunya Ràdio" de demà, amb Albert Segura, a més de l'entrevista a Dolors Feliu, emetrà tres reportatges d'actualitat. El primer, a les 11.05, abordarà que sis de cada deu noies joves han tingut relacions sexuals quan no els venia de gust. Segons un estudi del Ministeri d'Igualtat fet a noies d'entre 18 i 25 anys, més de la meitat han tingut sexe per compromís amb la parella, perquè ells volien o per agradar. La llei del "només sí és sí" posa al centre el consentiment per mantenir relacions sexuals, però no contempla el desig ni el plaer. En parlen Sílvia Catalán, psicòloga i sexòloga; Maria González, psicòloga i responsable de l'Àrea Comunitària del Centre Jove d'Atenció a les Sexualitats; i Júlia Collignon, sociòloga i tècnica d'educació sexual. 

A les 12.05, el programa parlarà dels escombriaires de les xarxes socials. És a dir, s'endinsarà en el racó més fosc d'internet: la neteja digital. Qui controla el que es penja a Instagram, Facebook, Twitter, TikTok o Youtube? Qui decideix quin contingut s'elimina i què es pot publicar, llegir i pensar? El reportatge descobreix una de les feines més desconegudes, com és la dels moderadors digitals, i també l'impacte psicològic que pateixen. Ho expliquen Manel Roig i David Jiménez, extreballadors de TikTok; Ingeborg Porcar, doctora en Psicologia i directora de la Unitat de Crisis de la UAB; i Àlex Gutiérrez, periodista del diari Ara.  

I, a les 12.37, "El matí de Catalunya Ràdio" analitzarà l'alerta sanitària pels vàpers, ja que gairebé la meitat dels adolescents de 14 a 18 anys han fumat cigarrets electrònics. Una proporció que s'ha més que doblat els darrers anys. La inhalació d'aquest vapor, amb la falsa percepció que és inofensiu per a la salut, és massa sovint el pas previ per començar a fumar tabac de debò. Se'n venen gairebé arreu i n'hi ha de mil gustos i colors, que camuflen substàncies tòxiques i cancerígenes, fins i tot quan no porten nicotina. Aprofundeixen sobre aquesta qüestió Josep Maria Suelves, cap de Prevenció i Control del Tabaquisme de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, i Esteve Fernández, cap de Programes de Prevenció i Control del Càncer de l'Institut Català d'Oncologia.  

 

Anar al contingut