PREMIS

Diverses produccions participades per TV3 opten als Premis Forqué

La coproducció de TV3 "Les distàncies" i les produccions participades "La enfermedad del domingo", "Sergio & Serguéi", "Petra" i "Entre dos aguas" optaran als Premis Cinematogràfics José María Forqué en diferents categories. La gala d'entrega dels guardons serà el 12 de gener del 2019 al Palau de Congressos de Saragossa.
Actualitzat
"Les distàncies"

"Les distàncies"

"Les distàncies" (Alexandra Jiménez - Categoria Interpretació Femenina)

El film dirigit per Elena Trapé i protagonitzat per Alexandra Jiménez, Miki Esparbé, Bruno Sevilla, Isak Férriz i Maria Ribera explica la història de l'Olivia, l'Eloy, el Guille i l'Anna, que viatgen a Berlín per visitar per sorpresa el seu amic Comas, que fa 35 anys. Ell no els rep com s'esperaven i, durant el cap de setmana, les seves contradiccions afloren i l'amistat es posa a prova. Junts descobriran que el temps i la distància poden canviar-ho tot.

"Petra" (Bárbara Lennie - Categoria Interpretació Femenina)

A la Petra, una jove artista rebel, tota la vida li han ocultat qui és el seu pare. Quan la seva mare mor inicia una recerca que la condueix al Jaume, un artista plàstic, poderós i despietat que maltracta a tothom qui l'envolta. En aquest camí cap a la veritat també coneix el Lucas, fill del Jaume, i la Marisa, una fotògrafa humanista que no aconsegueix desprendre's de l'ombra del seu pare.

"La enfermedad del domingo" (Categoria Premi al Cinema i Educació en valors)

L'Anabel va abandonar la seva filla, la Chiara, quan només tenia vuit anys. Trenta-cinc anys després, la Chiara torna amb una estranya petició a la seva mare: li demana que passin deu dies juntes. L'Anabel veu, en aquest viatge, l'oportunitat de recuperar la seva filla; el que no sap és el propòsit ocult de la Chiara, i haurà d'enfrontar-se a la decisió més important de la seva vida.

"Sergio & Serguéi" (Categoria Pel·lícula Llatinoamericana de l'Any)

La pel·lícula narra la història d'un cosmonauta soviètic abandonat a l'estació orbital Mir després de la caiguda del bloc socialista. És l'any 1991, l'antiga URSS es desintegra i Cuba entra en una gran crisi econòmica. Allà, Sergio, radioaficionat i professor de marxisme, no sap què fer per reorientar la seva vida i tirar endavant la seva família. Serguéi és el cosmonauta soviètic que viu oblidat a l'avariada estació orbital MIR. Sergio i Serguéi es comuniquen gràcies als seus equips de ràdio i entre ells neix una amistat que els ajudarà a afrontar els canvis dramàtics que transformaran els seus països.

"Entre dos aguas" (Categoria Llargmetratge de Ficció o Animació)

L'Isra té vint-i-tres anys i està a punt de ser pare per tercera vegada. No treballa. La seva dona, la Rocío, està a l'atur. Des de l'adolescència, l'Isra ha passat profundes depressions, dos intents de suïcidi i s'ha enemistat amb part de la seva família. És consumidor habitual. S'ha dedicat a buscar ferralla i a traficar quan ha pogut. Però el van detenir. El van jutjar diverses vegades i va acabar a la presó. Malgrat tot, no ha perdut la brillantor de la mirada ni l'orgull ni el sentit de l'humor. Ara espera aconseguir un permís especial que li permeti sortir per assistir al naixement del seu tercer fill: els dos primers van ser nenes i ara vol que sigui un nen. Si tot va bé, aviat sortirà de la presó i tornarà a l'illa de San Fernando per intentar fer-se càrrec de la seva família, reinserir-se i tirar endavant. No serà fàcil. Els amics de la penya l'hi esperen amb els braços oberts.

 

tv3.cat/ficcioicinema

Sant Joan Despí, 3 de desembre del 2018