Joaquín Achúcarro

Diumenge, L'OBC celebrarà el 30è aniversari de Catalunya Música

L'emissora de música clàssica transmetrà en directe l'últim concert de la temporada de l'OBC i sorteja un abonament doble entre els oients per celebrar els seus 30 anys

El diumenge 28 de maig, a les 11.00, Catalunya Música connectarà amb la Sala 1 Pau Casals de L'Auditori de Barcelona per transmetre en directe el concert del pianista Joaquín Achúcarro i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), dirigida pel seu titular Kazushi Ono, que interpretaran obres de Fabià Santcovsky, Wolfgang Amadeus Mozart i Gustav Mahler. És l'últim concert de la temporada 2016-2017 de l'OBC i amb motiu del trentè aniversari de Catalunya Música, excepcionalment, Joan Vives el transmetrà i comentarà en directe des de dalt de l'escenari de la Sala 1. A més, durant la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", se sortejarà un abonament doble entre els oients de l'emissora.

L'OBC s'afegeix als actes de celebració dels 30 anys de Catalunya Música i l'emissora convertirà la transmissió de l'últim concert de la temporada de la nostra orquestra en una autèntica festa. Per fer-ho possible, Joan Vives transmetrà i comentarà el concert des de dalt de l'escenari de la Sala 1 Pau Casals de L'Auditori i, a més, durant la transmissió, se sortejarà entre els oients de l'emissora un abonament per a dues persones per assistir a sis dels concerts de la propera temporada de l'OBC 2017-2018, un premi inoblidable que vol reconèixer la fidelitat del públic a Catalunya Música i a l'orquestra.


La vetllada s'obrirà amb l'estrena europea de l'obra "Cuadro de presencia" del jove compositor barceloní de 28 anys Fabià Santcovsky, que va guanyar el segon premi del Concurs de Composició Toru Takemitsu 2015. A continuació, el prestigiós pianista basc Joaquín Achúcarro com a solista oferirà el Concert per a piano i orquestra núm. 20 KV 466 de W.A. Mozart (amb les cadències de Clara Schumann), que va ser l'obra amb la qual va debutar quan només tenia 15 anys. Achúcarro és un dels pianistes espanyols amb més projecció internacional de l'actualitat i ha estat distingit amb la Medalla d'Or a les Belles Arts i el Premi Nacional de Música. A més, l'any 2000 va ser nomenat artista per la pau per la Unesco. Com a colofó final, l'OBC interpretarà la grandiosa Simfonia núm. 1 "Tità" de Gustav Mahler, que és de les més conegudes i interpretades del compositor.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de  Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

 

 

 

 

Anar al contingut