Locum Congregatio, experiències de comunió musical, úniques i irrepetibles
Locum Congregatio, experiències de comunió musical, úniques i irrepetibles
Diumenge, a les 11.45

"Diumenge, concert" ofereix un monogràfic Beethoven, dins dels concerts de celebració del 40è aniversari del Festival de Torroella

Diumenge, 31 d'octubre, a les 11.45, "Diumenge, concert" oferirà un monogràfic Beethoven a càrrec del conjunt Locum Congregatio, liderat pel violinista Josep Colomé; un recull extens de concerts del Festival de Torroella i una bona mostra de l'edició del 40è aniversari del Festival, que va començar el 23 de juliol de 2020 i s'ha prolongat fins aquest 2021.

Dues obres essencials del repertori beethovenià, la simfonia núm. 1 i el Septet, formen el contingut d'aquest programa monogràfic a càrrec del conjunt de set instruments solistes.

El conjunt de cambra liderat pel violinista Josep Colomé, Locum Congregatio, interpretarà diumenge 31 d'octubre, a les 11.45, un monogràfic dedicat a Beethoven, amb una versió per a septet de la primera simfonia del compositor de Bonn. A més d'aquest arranjament de cambra, el conjunt oferirà el Septet en Mi bemoll major, Op. 20, conegut pel seu popular minuet.

LOCUM CONGREGATIO

Locum Congregatio (lloc de reunió) és un projecte d'unió en espai temps d'una generació de músics repartits per centres musicals europeus que té com a objectiu crear experiències de comunió musical, úniques i irrepetibles. Locum Congregatio busca escapar de les regles establertes per emprendre en cada concert un viatge amb el públic cap a una explosió d'espontaneïtat, frescor i comunicació. El caràcter transgressor i alhora refinat de Beethoven resumeix la filosofia de Locum Congregatio, i és en el marc del 250è aniversari del naixement del cèlebre compositor que sorgeix aquest conjunt, creat i liderat per Josep Colomé i Víctor de la Rosa, per retre-li homenatge amb la recreació d'una de les seves posades en escena més importants de la seva carrera: l'estrena de la seva Simfonia núm. 1, Op.21 i del celebrat Septet en Mi bemoll major. Aquestes obres de joventut ja anunciaven el gran talent i el caràcter innovador de Beethoven. El septet va ser una obra revolucionària, tant pel conjunt dels seus instruments com pel paper rellevant que atorga al clarinet, en aquells dies un instrument gairebé desconegut. Com va dir el comte, i clarinetista, Ferdinand Troyer en una carta a Franz Schubert el 1824: «És una obra que demostra la immensa genialitat del compositor! El senyor Van Beethoven és un gegant, un tità, un colós, un home que per si mateix podria moure muntanyes». Per a aquesta ocasió especial, Locum Congregatio encarrega l'arranjament en primícia mundial de la Simfonia núm. 1 per a aquesta mateixa formació, i la vol dotar d'una visió més íntima i així poder recrear el celebrat concert del 2 d'abril de 1800 al Hofburgtheater de Viena, on es van estrenar la simfonia i el septet.

 

40è ANIVERSARI DEL FESTIVAL DE TORROELLA

Grans intèrprets i programes excepcionals, a càrrec de la violinista Amandine Beyer i el seu conjunt Gli Incogniti; el pianista Josep Colom, i el conjunt de cambra Locum Congregatio, liderat pel violinista Josep Colomé; tots ells són protagonistes d'aquest cicle que TV3 i el programa "Diumenge, concert" dediquen, com a homenatge a un dels festivals amb més tradició que continua any rere any amb noves propostes, al cor de l'Empordà.

El programa

"Diumenge, concert" és la proposta musical dirigida per Àlex Robles Fitó, amb què col·laboren els principals centres musicals, els artistes i els organitzadors de concerts del país, per oferir una bona mostra de la producció i donar visibilitat al treball de músics i artistes. Els continguts del programa es poden consultar al portal de TV3 i els concerts emesos estan disponibles a tv3alacarta.

tv3.cat

Anar al contingut