Diumenge, Catalunya Música oferirà en directe el concert matinal de l'OBC amb el virtuós violinista Ray Chen com a solista

El diumenge 2 d'abril, a les 11.00, Catalunya Música connectarà amb L'Auditori de Barcelona per transmetre el concert del violinista Ray Chen i l'OBC, dirigida per Simone Young, que interpretaran obres d'Enric Granados, Leonard Bernstein i Béla Bartók. És un dels concerts de la temporada 2016-2017 de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). Els comentaris de la transmissió, que compta amb el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Joan Vives.

El primer concert matinal de l'OBC del mes d'abril tindrà com a protagonistes un dels violinistes més virtuosos en l'actualitat, Ray Chen, i la directora d'orquestra més sol·licitada avui dia, Simone Young. Oferiran un programa musical variat que començarà amb l'orquestració brillant de tres de les Danses espanyoles, del pianista i compositor català Enric Granados, de qui l'any passat vam commemorar el centenari de la seva mort.

La vetllada es completarà amb dues obres que van ser encarregades pel director rus Serguei Kussevitski, nacionalitzat nord-americà, que va ser un gran defensor de la música contemporània. Kussevitski va fer una dotzena d'encàrrecs de noves obres als millors compositors del moment i, mentre era el director titular de l'Orquestra Simfònica de Boston, va encarregar al compositor hongarès Béla Bartók que escrivís el Concert per a orquestra, una obra que ell mateix i la seva formació van estrenar de manera triomfal l'1 de desembre del 1944, al Carnegie Hall de Nova York. Anys més tard, el 1951, Leonard Bernstein, també per encàrrec de Kussevitski, va compondre la "Serenata sobre el 'Symposium'" de Plató, l'obra filosòfica que va generar la idea de l'amor platònic.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

 

 

 

 

Anar al contingut