"Dies de ràdio" destaca l'experiència professional de les periodistes d'esports de Catalunya Ràdio 

A partir d'avui, 4 de març, el web "Dies de Ràdio", recull l'experiència professional de 17 periodistes esportives a Catalunya Ràdio, que han desenvolupat la seva tasca professional en un àmbit predominantment masculí des de la mateixa creació de la Ràdio Nacional de Catalunya, l'any 1983.

El web de l'arxiu i la fonoteca de Catalunya Ràdio "Dies de ràdio", amb Santi Carreras i Judith Sala, recull a partir d'avui, 4 de març, l'experiència professional de 17 periodistes esportives de Catalunya Ràdio. "Dies de ràdio" publicarà cada dia testimonis orals i fotografies que recuperen situacions viscudes i sentides per Verònica Pareja, Pilar Calvo, Rut Vilar, Sandra Sarmiento, Coia Ballesté, Laia Claret, Sònia Gelmà, Laia Tudel, Maria Guixà, Montse Mir, Marta Carreras, Sònia Oleart, Marta Garcia, Rosa Gordillo, Montse Raya, Jordina Tarré i Carme Lluveras a les transmissions de diferents disciplines esportives de la Ràdio Nacional de Catalunya.

Segons Santi Carreras, es tracta d'"un recull de testimonis de la feina professional que han fet i fan al departament d'Esports de Catalunya Ràdio aquestes periodistes, en un entorn predominantment masculí". Un recull d'experiències que el web "Dies de ràdio" té intenció de continuar "amb altres professionals que han treballat o treballen en àmbits o departaments diferents de l'emissora, amb la voluntat d'explicar com afrontem aquest ofici", afegeix Carreras.

Des de la seva posada en marxa, el 1983, Catalunya Ràdio incorpora dones periodistes a la secció d'Esports dels Serveis Informatius, amb Verònica Pareja i Pilar Calvo com a pioneres. Amb el temps, Calvo es va incorporar a l'equip de "La transmissió del Barça", encapçalat per Joaquim Maria Puyal, que va començar el 1985 i que després seria rebatejat com "La TdP". L'equip de Puyal va incorporar altres dones periodistes a les transmissions del Barça, com Rut Vilar, Sònia Oleart, Marta Carreras, Sandra Sarmiento, Coia Ballesté o Laia Tudel, entre d'altres. Carreras, Oleart i Tudel formen part de l'actual equip de "La TdT", amb Ricard Torquemada, que s'emet des del 2018.

Al web "Dies de ràdio" de catradio.cat també es podran escoltar des d'avui els testimonis de dones periodistes de Catalunya Ràdio que han fet i fan des de fa anys el seguiment del futbol i altres modalitats esportives, com el bàsquet, l'hoquei, la natació, el waterpolo o l'atletisme, entre d'altres, com Montse Mir, Montse Raya, Sònia Gelmà, Laia Claret, Maria Guixà, Marta Carreras, Marta Garcia, Rosa Gordillo, Jordina Tarré o Carme Lluveras.

 

Peu de foto:

Dalt, d'esquerra a dreta: Laia Tudel, Sònia Gelmà, Carme Lluveras, Rut Vilar, Coia Ballesté, Laia Claret, Pilar Calvo, Verònica Pareja, Marta Carreras i Sònia Oleart.

Baix, d'esquerra a dreta: Maria Guixà, Montse Mir, Rosa Gordillo, Marta Garcia, Montse Raya i Jordina Tarré.

 

catradio/diesderadio

 

Anar al contingut