Correspondèncis_TXELL BONET
DIJOUS, A LES 22.45

Diàlegs íntims i personals entre dones a "Correspondències", la nova estrena del 33

Demà, a les 22.45, el 33 estrena "Correspondències", la sèrie documental de sis capítols creada per Goroka per a la CCMA. L'espai de diàleg audiovisual, íntim i personal entre dues dones va ser un dels cinc seleccionats en la primera convocatòria de projectes audiovisuals innovadors per a la programació del 33, adreçada a professionals independents, nous creadors, titulats en comunicació audiovisual i al sector audiovisual que es va fer durant el mes de febrer del 2019. El primer capítol de "Correspondències" recull l'intercanvi de cartes entre Txell Bonet i Victoria Spzunberg.

"Correspondències" és una sèrie documental de sis capítols, creada per Goroka per a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, en què diferents dones reflexionen, a través de videocartes, sobre què és ser dona.

Cada capítol consisteix en un diàleg audiovisual, íntim i personal, en què dues dones s'intercanvien cartes audiovisuals sobre diversos temes com ara la identitat, la carrera professional, la maternitat, el desig, els estereotips, la feminitat o la família.

Cada programa és diferent i únic, ja que s'ha creat a partir de materials audiovisuals personals que ens ha facilitat cada una de les protagonistes i s'han fet servir múltiples formats, des de súper-8 a imatges enregistrades amb mòbil.

Les protagonistes dels 6 capítols són Carla Simón, Dominga Sotomayor, Ingrid Guardiola, Marta Segarra, Luna Miguel, María Sánchez, Míriam Hatibi, Hajar Brown, Txell Bonet, Victoria Spunzberg, Laia Abril i Bieke Deporter.

Correspondències entre Txell Bonet i Victoria Spzunberg (dijous, a les 22.45)

El primer capítol recull la correspondència entre Txell Bonet i Victoria Spzunberg. Txell Bonet és periodista, poeta i activista cultural. El seu company és el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Bonet va triar cartejar-se amb Victoria Spzunberg, dramaturga, autora teatral i íntima amiga seva.

A la primera correspondència que s'envien, la Txell i la Victòria reflexionen sobre la seva infantesa, parlen de com es van criar i de com des de petites van buscar refugis on poder escoltar la seva pròpia veu. Elles coincideixen que van trobar el seu refugi en l'escriptura i, des de llavors, les acompanya en tot el que fan.

A la segona correspondència, parlen sobre la identitat. Qui som, d'on venim, si venir d'on venim ens reconforta, perquè dona sentit, o ens esclavitza, perquè ens treu llibertat. I com les etiquetes que els altres ens posen per definir-nos ens identifiquen o no. El capítol acaba amb un manifest-homenatge a Agnès Varda amb diferents dones feministes que es pregunten "què vol dir ser dona".

Equip tècnic i artístic

Actors principals: Carla Simón, Dominga Sotomayor, Ingrid Guardiola, Marta Segarra, Luna Miguel, María Sánchez, Míriam Hatibi, Hajar Brown, Txell Bonet, Victoria Spunzberg, Laia Abril, Bieke Deporter
Productor/s: Marta Vilanova
Productor/s executiu/s: GuilleCascante
Director/s: Laura Tremoleda
Guió: Anna Llarch
Direcció de fotografia: Agnès Piqué Corbera
Muntatge: Nahuel Rebollar, Joel Rojas
Direcció de producció: Gemma Felius
Disseny de so: CanSons


tv3.cat/correspondències

Anar al contingut