Demà, al "Sense ficció", sessió doble amb "Jo també vull sexe" i "Estima'm"

El nou documental de Montse Armengou i Ricard Belis, "Jo també vull sexe!", que s'estrena demà al "Sense ficció", s'acosta a testimonis de persones amb discapacitat que reclamen poder viure en plenitud els seus drets sexuals. La sessió doble continuarà amb l'emissió d'"Estima'm", una història d'homes solitaris que busquen amor a través de la moderna indústria de "sol·licitud de novia per correu" a Ucraïna.

"Jo també vull sexe!" recull l'experiència de famílies que s'han vist amb el dilema de masturbar els seus fills, de persones amb discapacitat que han descobert el sexe gràcies a l'assistència sexual, o dels cuidadors que s'han adaptat per convertir-se en assistents socials i facilitar l'accés al sexe a les persones amb dificultat.

Davant dels que s'escandalitzen amb aquestes iniciatives i les consideren amorals, els afectats reclamen poder viure en plenitud els seus drets sexuals. Per molts, l'assistent sexual, una figura que ara comença a introduir-se a Catalunya i que en altres països ja fa anys que existeix, serà l'única manera de no morir sense haver tingut mai una experiència sexual, ni tan sols d'autosatisfacció, perquè la discapacitat els impedeix, fins i tot, l'accés als racons més íntims del seu cos. Però quina és la barrera amb les relacions personals? En què es diferencia amb la prostitució especialitzada? Assistents sexuals i usuaris ho expliquen en aquest documental que vol trencar tabús.

El segon dels documentals de la sessió doble del "Sense ficció", "Estima'm", segueix el procés complet de la recerca de parella en un país estranger, mostrant les expectatives de totes dues parts, l'home occidental i la dona ucraïnesa. Des d'Ucraïna fins als Estats Units, l'actuació de cada personatge es basa en l'anhel i la necessitat de trobar alguna cosa més. Mentrestant, els estereotips, els mites i les realitats que giren al voltant d'aquesta indústria es van entrellaçant.

És possible que dues persones realment trobin l'amor i la companyia a través de mediadors matrimonials internacionals? O és la indústria de la "novia per correu" només un engany dissenyat per aprofitar-se de la desesperació de la gent? El propòsit principal del documental és participar en aquest viatge èpic amb aquests homes i dones reals per mostrar unes històries molt més profundes i humanes del que pensem i que molt sovint ens passen per alt.

"Estima'm" parla, en definitiva, de la gent que busca matrimoni i companyia d'una manera poc convencional. I fent el seguiment de les jornades d'intermediació de diversos individus, aquesta història documenta els desitjos i les esperances i els èxits i fracassos de les històries digitals internacionals.

 

tv3.cat/senseficcio

facebook.com/senseficcio

twitter.com/senseficcio

 

Anar al contingut