"Delicatessen", d'iCat, Premi Arc al millor programa musical

El programa "Delicatessen" d'iCat, presentat per Albert Puig, ha estat guardonat amb el XVI Premi Arc en la categoria de millor mitjà de comunicació o programa musical, en la gala de lliurament que ha tingut lloc avui a la Sala Barts de Barcelona.

"Delicatessen", el programa que presenta Albert Puig a iCat des de la inauguració de l'emissora, el dia de Sant Jordi del 2006, ha rebut el Premi Arc al millor programa musical, en una gala a la Sala Barts de Barcelona, conduïda per Elena Gadel i Meritxell Huertas, en substitució d'Agnès Busquets, que al final no hi ha pogut assistir.

Albert Puig ha centrat el seu discurs en la paraula agraïment: "Primer, vull fer un agraïment a iCat. En segon lloc, al públic, hi ha gent que escolta bona música, i que valora la qualitat musical. I en tercer lloc, als músics, com els que hi ha avui aquí, a Maria Arnal i Marcel Bagés, a El Petit de Cal Eril, a The Penguins o a Judit Neddermann", ha finalitzat. Carles Aledo, coordinador d'iCat, ha acompanyat a Puig a recollir el guardó i ha donat les gràcies a tots aquells "que posen totes les facilitats per transmetre música en directe".

En aquests dotze anys de vida de "Delicatessen", se n'han fet 3.280 emissions, una xifra que el converteix en un dels programes més veterans de la ràdio musical catalana, i hi han sonat més de 45.000 cançons, de les quals prop de 17.000 corresponen a artistes catalans. Les xifres d'audiència digital el situen entre els 15 programes més escoltats a la carta de les emissores de Catalunya Ràdio.

El 2012, el programa va posar en marxa el cicle "Concert Delicatessen", que es fa periòdicament a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, en una aposta clara per la música en directe, amb un format de doble concert en què es presenta un artista català emergent i un artista internacional. Des d'aleshores, se n'han fet 40 edicions.

iCat, el canal de música i cultura de Catalunya Ràdio, ha transmès en directe la gala de lliurament dels XVI Premis Arc i el 33 l'ha enregistrat i l'emetrà durant el mes de desembre.

Els Premis ARC estan organitzats per l'Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya amb l'objectiu de premiar tant els grups de música i les seves gires com les programacions musicals que s'han dut a terme al llarg de l'any. Els Premis ARC estan declarats premis nacionals de la música a Catalunya.

L'acte de lliurament d'aquests premis suposa, per al sector, un punt de trobada entre artistes, professionals de la cultura i les arts, institucions públiques, mitjans de comunicació i la indústria musical.

 

tv3.cat

catradio.cat

 

Anar al contingut