La fundació Cuina Justa, a "Signes dels temps"
DIUMENGE, A LES 11.15

Cuina Justa i inclusió social, a "Signes dels temps"

Diumenge, a les 11.15, "Signes dels temps", el programa presentat i dirigit per Montserrat Esteve, donarà a conèixer el projecte de "Cuina Justa", una empresa d'economia social i solidària de la Fundació Cassià Just, a Sant Boi de Llobregat.

Aquest diumenge, "Signes dels temps" entrevista Àlex Pujol, director de la fundació "Cuna Justa", que dona feina a 350 persones, el 70 per cent de les quals tenen una discapacitat. L'objectiu és capacitar persones amb fragilitat mental i exclusió social. Elaboren productes gastronòmics de qualitat i de proximitat, gestionen menjadors escolars i d'empresa i fan sandvitxos i amanides per a empreses de restauració i hostaleria i per a companyies d'aviació. La Carme Beredas i el Cristian Unión, ajudants de cuina, comparteixen el seu testimoni. I el programa també s'acostarà als horts de Cal Tudela, al Prat de Llobregat, on cultiven verdures ecològiques i donen feina a persones en risc d'exclusió social.

"Cuina Justa", tot i ser una empresa consolidada, també ha patit els efectes de la crisi provocada pel coronavirus. "El més important per a nosaltres és mantenir els llocs de treball. Capacitem els treballadors i, quan algú té una crisi, li donem confiança. Hi ha més absentisme amb els que no tenen el certificat de discapacitat que amb els que en tenen, perquè els hi hem donat una fidelització extraordinària", diu Àlex Pujol.

"Cuina Justa" és un projecte de la Fundació Cassià Just, creada el 1994 com a iniciativa d'un grup de professionals de la salut mental, l'acció social i l'educació amb la missió de combatre l'estigma del trastorn mental i les desigualtats socials. Aquesta fundació la va apadrinar el pare Cassià Maria Just, músic de reconegut prestigi, que va ser abat de Montserrat del 1966 al 1988. Cassià Maria Just sempre va estar al costat dels més desafavorits. 27 anys després, la fundació continua apostant per la via del treball com la millor manera per aconseguir la inclusió social.

El programa

"Signes dels temps" és un dels programes més veterans de TV3, amb 35 anys d'emissió. Des del març del 2020 es presenta amb un nou format dirigit i presentat per la periodista Montserrat Esteve, amb Agustí Vila de realitzador, Imma Segarra de productora, Joan Grané d'ajudant de realització, Roser Costa a la producció, Eulàlia Tort a la redacció i Àngels Serres a la documentació.

El programa vol ser un espai de reflexió obert i pròxim sobre l'actualitat de l'Església catòlica, amb protagonistes d'aquí i d'arreu del món que treballen per defensar els drets humans, la cultura de la pau i la no-violència, l'espiritualitat, la justícia social i la sostenibilitat del planeta. "Signes dels temps" tracta temes pròxims a la realitat quotidiana, tenint en compte els valors cristians, i posa en valor el sentit de la vida religiosa en una societat cada cop més secularitzada. A més, amplia la mirada cap a l'ecumenisme, el diàleg interreligiós i la saviesa de les tradicions.

tv3.cat/signesdelstemps
facebook.com/signesdelstemps

twitter.com/signesdelstemps

Anar al contingut