"Cronos" al Memorimage

El Festival Internacional de Cinema de Reus – Memorimage i el programa "Cronos" repeteixen en l'11a edició del festival la col·laboració iniciada l'any passat, quan van commemorar conjuntament el seus respectius desens aniversaris. En aquesta ocasió, el programa del documental històric del 33 hi preestrena divendres 11 de novembre a les 19.00 la docuficció "Joe McCarthy, l'autèntic americà", un excel·lent film que conté tots els ingredients del festival: cinema històric, memòria, imatges d'arxiu en moviment i fixes, ficció molt acurada i una fascinadora coincidència amb l'actualitat política nord-americana, que situa en un mateix pla les figures de Joseph Raymond McCarthy i Donald Trump. Dos polítics amb un controvertit nexe d'unió entre ells: l'advocat Roy Cohn. El dissabte 12 de novembre a les 22.00 s'estrenarà al 33.

"Joe McCarthy, l'autèntic americà" ("The real american. Joe McCarthy") és l'ascensió i la caiguda de l'home que va donar lloc al "maccarthisme", sinònim de la política de "caça de bruixes", episodi de la història dels Estats Units que va passar entre 1950 i 1956 durant el qual el senador Joseph Raymond McCarthy va propiciar un procés de delacions, denúncies, irregularitats i llistes negres contra persones sospitoses de ser comunistes.

La pel·lícula presenta un home, fill d'un granger d'Illinois, que es movia per pura ambició. Des dels dies en què als catorze anys va deixar els estudis per ajudar la família en una granja de pollastres, des que va tornar a l'institut als 19 anys i va completar els seus estudis en el temps  rècord d'un any, fins al seu nomenament com a jutge de districte més jove de Wisconsin a l'edat de 31 anys.

El seu meteòric ascens com a senador i demagog i televisiu caçador de comunistes i, finalment, la falt a de previsió que el va portar al circ mediàtic de les televisades audiències realitzades pel Senat dels Estats Units després que McCarthy va intentar investigar també l'exèrcit el 1953.

Aquest retrat d'un dels primers "nois dolents" televisats de la política és fruit de cinc anys d'investigació en arxius internacionals. La barreja de material d'arxiu original amb imatges d'arxiu inèdites, l'excel·lent dramatització i l'aportació dels observadors que hi apareixen confereixen a la  docuficció una visió única d'un personatge històric.

Una producció de HMR Produktion en col·laboració amb ZDF, Arte, Filmstiftung NRW i DFFF dirigida per Lutz Hachmeister.

"Cronos" completarà les estrenes del trimestre amb "El somni de Champlain" i la mini-sèrie de quatre capítols "Les sis reines d'Enric VIII".

tv3.cat/cronos
twitter.com/Cronos_Canal33

Anar al contingut