Toni Arbonés.
Toni Arbonés.

"Cròniques orientals" i "Les llengües de l'Anaconda", els dos llibres del programa "Els viatgers de la Gran Anaconda"

El programa de Catalunya Ràdio "Els viatgers de la Gran Anaconda", amb Toni Arbonès, és l'origen del llibre de relats "Cròniques orientals", de Josep Maria Romero, i del recull de col·laboracions "Les llengües de l'Anaconda", de David Valls, que es presenten a Barcelona demà, 6 de novembre, i el 15 de novembre, respectivament.  

Des del ventre canoa "Els viatgers de la Gran Anaconda", el programa de Catalunya Ràdio dirigit per Toni Arbonés, neixen dues novetats editorials escrites en primera persona que ajudaran els lectors a entendre millor el món: "Cròniques orientals" (Comanegra), un selecció de 100 relats de l'escriptor i filòleg Josep Maria Romero sobre històries recollides al llarg de 40 anys d'experiències pels camins asiàtics, i "Les llengües de l'Anaconda" (Viena Edicions), un recull de les col·laboracions de David Valls per despertar el lingüista que tothom porta a dins.

Les "Cròniques orientals" es presenten demà, 6 de novembre, a les 19.00, a la Llibreria Altaïr de Barcelona, amb presència de Josep Maria Romero i de Toni Arbonès i l'escriptor Màrius Serra, autors del pròleg i l'epíleg, respectivament. El llibre de relats és un mosaic de persones, situacions, geografies i moments de la realitat oriental, seleccionats entre els emesos al programa de Catalunya Ràdio.

Per la seva banda, "Les llengües de l'Anaconda" es presentarà el dijous 15 de novembre, a les 19.00, a la Llibreria Jaimes de Barcelona, amb presència de David Valls i Toni Arbonès. Es tracta d'un recull de les col·laboracions de Valls al programa de ràdio en què s'expliquen qüestions lingüístiques sorprenents com la resurrecció de la llengua wampanoag cent-cinquanta anys després de ser considerada una llengua morta, les cultures que han hagut d'inventar una llengua especial per parlar davant de la sogra o les que tenen un gènere específic per les plantes comestibles.

"Els viatgers de la Gran Anaconda" s'emet els dissabtes, d'1.05 a 2.00 de la matinada.

 

catradio.cat/anaconda

facebook.com/anaconda

twitter.com/anaconda

 

Anar al contingut