ESTRENA EL 3 DE FEBRER

"Crims", el primer "true crime" de TV3: "La nostra part fosca també és part de la nostra història"

La Model de Barcelona ha estat l'escenari, avui, de la presentació de "Crims", la nova sèrie de no-ficció de TV3, dirigida i presentada per Carles Porta i creada amb la col·laboració de Goroka i True Crime Factory, que relata crims reals que han passat fa pocs anys a Catalunya. L'estrena serà el dilluns 3 de febrer, a les 21.55, a TV3.

Aquesta tarda s'ha presentat a La Model de Barcelona "Crims", la nova sèrie de no-ficció de TV3 que s'estrenarà dilluns 3 de febrer, a les 21.55. L'acte, que ha tingut dues parts diferenciades –una per als professionals dels mitjans de comunicació i l'altra per al públic convidat–, ha anat a càrrec de Miquel Garcia, cap del Departament de Nous Formats de TV3; Carles Porta, director i presentador del programa "Crims", i Guille Cascante, director de Goroka.

El cap del Departament de Nous Formats de TV3, Miquel Garcia, ha explicat que "a TV3 hi ha hagut un recel molt lògic a tractar successos, però això ara s'ha trencat perquè estem en l'època del 'true crime', que ha portat una nova manera d'explicar fets recents que passen prop de nosaltres, i perquè la versió televisiva de 'Crims' és un producte tractat amb moltíssima cura, amb una narrativa audiovisual molt cinematogràfica i que ve avalat per l'èxit que ha tingut a Catalunya Ràdio". 

Guille Cascante, director de Goroka, ha recordat que la idea de la sèrie li va venir precisament escoltant el programa de Catalunya Ràdio al cotxe: "Hem agafat aquesta narrativa novel·lada de la ràdio i hem posat al seu servei un tractament d'imatge excel·lent, amb imatges aèries, amb molt bones imatges d'arxiu de TV3 i amb entrevistes mirant a càmera, realitzades en un plató fet expressament per a la sèrie, i el resultat final és una posada en escena que fa molta patxoca."  

Carles Porta, director i presentador de "Crims", ha dit: "Jo hi poso una mirada, però 'Crims' és el resultat d'una espectacular feina d'equip que està al nivell de les millors històries de 'true crime'." Històries explicades des del periodisme però visualment molt pròximes al cinema i procurant sempre que "les víctimes no se sentin maltractades", ha afegit. Porta ha aprofitat la presentació de "Crims" per anunciar la pròxima publicació del llibre homònim i per posar de relleu la proximitat de les històries que narra: "La nostra part fosca també és part de la nostra història i nosaltres expliquem la nostra foscor en colors."

Tant els mitjans de comunicació com el públic assistent a la presentació han pogut assistir a la projecció del primer capítol de "Crims" i han pogut seguir la doble visita guiada per les instal·lacions de La Model.

 

"Crims"

La versió televisiva de "Crims" és la primera sèrie de "true crime" de TV3: pura realitat per entretenir. Carles Porta presenta els casos des de l'estudi de Catalunya Ràdio amb una breu introducció abans de donar pas a cada capítol. La seva veu en off acompanya tota la trama, amb un to i un estil particular que atrapen l'espectador.

La sèrie té 11 capítols, que tracten 7 casos recents que han tingut un ressò mediàtic important i que formen part de l'imaginari de l'espectador. Casos reals com els de Brito i Picatoste, el zelador d'Olot, la bibliotecària Helena Jubany o l'assassí del Putxet, entre altres, explicats amb elements i recursos de ficció.

"Crims" neix del programa homònim de Catalunya Ràdio que explica crims reals a Catalunya de manera novel·lada, en la seva emissió doble de dissabte i diumenge.

 

Enllaç al dossier: http://statics.ccma.cat/multimedia/pdf/4/3/1580300752234.pdf

 

tv3.cat/crims

twitter.com/crims_oficial

instagram.com/crims_oficial

Anar al contingut