"Crims" i "Polònia", Premis Nacionals de Comunicació
Premis

"Crims" de Catalunya Ràdio i "Polònia" de TV3, Premis Nacionals de Comunicació 2021

Avui, 2 de novembre s'han donat a conèixer els Premis Nacionals de Comunicació. El programa "Crims" de Catalunya Ràdio i el programa de TV3 "Polònia" han estat distingits amb aquests guardons que atorga la Generalitat de Catalunya.

L'espai de sàtira política que dirigeix Toni Soler, "Polònia", i que compta amb actors com Queco Novell, David Olivares, Agnès Busquets, Xavi Serrano i Pep Plaza, entre altres, ha rebut el premi de televisió pels seus 15 anys, "durant els quals han consolidat un programa que connecta directament amb el bo i millor de la llarga tradició de sàtira política del país, aportant pluralitat i higiene democràtica a l'espai català de comunicació".

"Polònia" encara la 17a temporada, amb prop de 600 programes i té una mitjana de 516.000 espectadors i una quota del 20,3%. L'audiència acumulada es de 3.445.000 espectadors. Pel que fa a la valoració dels espectadors, segon GFK, obté una molt bona valoració, un 8,7 sobre 10. El programa, amb una quota del 18,1% i 416.000 espectadors, acaba de fer el rècord de la temporada aquest 28 d'octubre.

En la categoria de Radiodifusió, el jurat ha premiat el programa de ràdio "Crims" , dirigit i presentat per Carles Porta, per "l'excel·lència dels seus continguts, i també per la seva capacitat d'innovació, amb un format que va començar com a radiofònic i podcast i que posteriorment s'ha traslladat a la televisió". Segons el jurat, el programa "no només ha estat capaç d'arriscar, sense caure en el sensacionalisme en un gènere on aquest podria ser un recurs fàcil, sinó que també ha obtingut èxits rotunds d'audiències i ha aconseguit arribar a públics joves que no són consumidors habituals dels mitjans de comunicació tradicionals".

"Crims", ha estat reconegut recentment amb el premi Ondas al millor programa de ràdio de tot l'Estat. Té per objectiu recuperar amb rigor periodístic la narrativa radiofònica de la crònica negra. "Crims", que encara la quarta temporada a Catalunya Ràdio, porta setmana rere setmana històries reals que han acabat amb la mort d'algun dels protagonistes, amb una gran acollida dels oients i reuneix cada vegada més seguidors.

El programa ha fet el seu pas a TV3 amb un èxit contundent. El capítol dedicat al crim de la Guàrdia Urbana", que van veure 476.000 espectadors, va fer una quota del 20,6%

Els Premis Nacionals de Comunicació també han distingit Júlia Otero, per la seva trajectòria professional, molt vinculada també a Televisió de Catalunya.

 

 

catradio.cat

tv3.cat

Anar al contingut