Crida d'iCat per buscar la cançó de la Volta Ciclista a Catalunya 2023

Per tercer any consecutiu, iCat busca la cançó que ha de posar banda sonora a la Volta Ciclista a Catalunya 2023 i fa una crida als grups i solistes musicals catalans perquè presentin temes inèdits entre el 24 de novembre i el 19 de desembre. La Volta Ciclista a Catalunya i el Departament de Cultura, amb la col·laboració de l'Acadèmia Catalana de la Música, impulsen aquesta iniciativa

La Volta Ciclista a Catalunya i iCat tornen a posar en marxa el concurs #iCatVolta per triar la cançó que acompanyarà la competició en la seva edició 102, que tindrà lloc del 20 al 26 de març del 2023. La crida està oberta a bandes i solistes de l'escena musical catalana perquè presentin una cançó en català inèdita des d'avui, 24 de novembre, fins al 19 de desembre a les 17.00. 

Un jurat integrat per membres de la Volta, iCat, el Departament de Cultura –a través de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC)– i l'Acadèmia Catalana de la Música seleccionarà les tres cançons finalistes, que es faran públiques el dia 21 de desembre i es posaran a votació entre els oients d'iCat del 10 al 20 de gener. D'aquesta votació en sortirà la cançó guanyadora, que no només identificarà la cursa, sinó també tota la campanya de comunicació prèvia. Entre els oients que participin a la votació se sortejarà un abonament doble per al festival Canet Rock 2023. 

Les cançons no han de parlar literalment de l'esport en general ni del ciclisme en particular. No obstant això, es tindrà en compte que els textos transmetin els valors de l'esport aplicats a la vida en general, com ara la positivitat, la importància de mantenir-se actives i obertes, l'esforç, l'esperit d'equip i els reptes. De la mateixa manera, musicalment es valoraran les peces rítmiques que transmetin sentiments positius. Els grups i solistes participants han d'enviar les seves propostes al correu butlleti@ccma.cat tot incorporant els documents i complint els requisits que s'indiquen en les bases de participació. 

El concurs iCatVoltaestà organitzat per iCat, laVolta Ciclista a Catalunya i el Departament de Cultura, a través de l'ICEC, amb la col·laboració de l'Acadèmia Catalana de la Música.La primera edició del concurs, l'any 2020, va designar "Eclipsi", de Blaumut, com a cançó de l'edició centenària de la competició, que es va haver d'ajornar al març del 2021. "Boires i retrets", de The Penguins, va ser l'escollida a la votació popular de la passada edició. 

 

iCat.cat  

#iCatVolta 

Anar al contingut