DIJOUS, A LES 22.35

"Constel·lació Comelade", un viatge per la polifacètica obra del músic i compositor Pascal Comelade, a "El documental"

Demà, 22 d'octubre, a les 22.35, "El documental", al 33, estrenarà "Constel·lació Comelade", un llargmetratge documental, dirigit per Luis Ortas Pau i amb la participació de TV3, que explora l'art polièdric, avantguardista i sempre inquiet de Pascal Comelade, transgressor, músic i artista visual de la Catalunya Nord.

A la cruïlla de nombrosos mons musicals i culturals, les composicions de Pascal Comelade formen un conjunt irreductible i prolífer. Des de fa més de quaranta anys, Comelade actua arreu del món, però les seves arrels se situen entre el nord i el sud de la frontera catalana.

Per dibuixar els contorns de la seva "galàxia instrumental", Luis Ortas Pau l'acompanya en una travessia pel seu territori d'origen, on viu i on actua sovint, a través de converses amb ell i amb amics, músics i creadors que hi col·laboren habitualment, com Miquel Barceló, Pau Riba, Jaume Sisa o Enric Casasses. Com en un calidoscopi, cadascun d'ells envia el reflex de la seva pròpia experiència amb Pascal Comelade i revelen aquest llenguatge seu tan singular, en constant procés de construcció.

Fitxa tècnica i artística

Direcció i guió: Luis Ortas Pau i Anne-Laure de Franssu
Realització: Luis Ortas Pau
Productor: Luis Ortas Pau, Philippe Boychou, Paco Poch
Productor executiu TVC: Jordi Ambròs
Productor delegat TVC: Daniel Barea
Direcció de fotografia: Agustí Torres, Fèlix Bonnín, Luis Ortas, Anne-Laure de Franssu
Muntatge: Sabine Simtob, Pere Marzo, Bernardo Arzayus
Direcció de producció: Victoria Morell, Joan Antoni Barjau, Phillipe Boychou
Música: Pascal Comelade
Lingüista: David Arnau

"Constel·lació Comelade" és una coproducció balear, catalana i francesa, amb les companyies Cinètica Produccions, IB3, 24 Images, France Télévisions, Les Films de la Boussole iMallerich Films Paco Poch, amb la col·laboració de TV3 i el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Le Centre Nationale du Cinéma et l'Image Animée i l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

tv3.cat/eldocumental
tv3.cat/documentals
twitter.com/eldocumental33

Anar al contingut