Yulianna Avdeeva

Concert de la pianista Yuliana Avdeeva, en directe, per Catalunya Música

Dilluns, 23 de gener, a partir de les 20.00, Catalunya Música transmetrà el concert de la pianista russa Yulianna Avdeeva, que actuarà al Palau de la Música Catalana amb un repertori que inclou obres de Frédéric Chopin i Serguei Rakhmàninov. Avdeeva, guanyadora l'any 2010 del Concurs Internacional de Piano Frédéric Chopin de Varsòvia, inaugurarà al Palau de la Música la seva gira internacional. Els comentaris de la transmissió aniran a càrrec de Maria Montes

La intèrpret s'ha convertit en un referent pel que fa a l'execució de l'obra del compositor polonès. Avdeeva obrirà el concert amb les Quatre Masurques, op. 41 de Chopin, inspirades en aquesta dansa tradicional polonesa que va acompanyar tota la trajectòria creativa del compositor.   

El repertori comptarà també amb la Barcarolle, op. 60, una evocació al ritme que acompanya el cant dels gondolers venecians i la Polonesa-Fantasia, op. 61, peça marcada per la ruptura del compositor amb l'escriptora francesa George Sand. Aquestes dues obres són representatives de l'estil tardà del compositor polonès.   

La pianista interpretarà també quatre dels Preludis, op. 23 del compositor rus Serguei Rakhmàninov, una selecció de peces d'una gran musicalitat i exigència tècnica i clourà el concert amb la Sonata per a piano, núm. 2, en si b m, op. 36, un clar exemple de l'estil pianístic de Rakhmàninov.   

Yulianna Avdeeva va ser proclamada l'any 2010 guanyadora del Concurs Internacional de Piano Frédéric Chopin de Varsòvia, un dels certàmens de piano més antics i prestigiosos, i exigents, del món; segons «The Telegraph», ho va fer amb una forma de tocar que "estava a l'altura del mateix Chopin". La intèrpret de Moscou va ser la primera dona a obtenir el Primer Premi, d'ençà que la pianista argentina Martha Argerich ho va aconseguir l'any 1965. Des de l'inici del concurs, l'any 1927, i comptant amb una periodicitat quinquennal, només quatre dones han rebut aquest guardó.   

La transmissió estarà disponible durant un mes al web de Catalunya Música. 

Anar al contingut