"Competencia oficial" i "Las leyes de la frontera", participades per TV3, al Festival de Donostia

El Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià acaba de confirmar que "Competencia oficial", amb la participació de TV3, inaugurarà, el 17 de setembre, la Secció Perlak de la 69 edició del certamen, que tindrà lloc fins al 25 de setembre. L'anunci es produeix pocs dies després que el Festival Internacional de cinema de Venècia fes oficial la participació del film en la seva Secció Oficial. La pel·lícula també ha estat seleccionada per al Festival de Toronto.

D'altra banda, "Las leyes de la frontera", també amb la participació de TV3, la nova i esperada pel·lícula de Daniel Monzón ("El niño", "Celda 211"), adaptació de la novel·la homònima de l'escriptor, columnista i guanyador del Premi Planeta 2019, Javier Cercas, serà l'encarregada de clausurar la pròxima edició del Festival de Donostia.

"Competencia oficial"

El Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, on Duprat i Cohn van presentar la comèdia "Todo por el asado" el 2016 en la secció Culinary Zinema, ha reconegut les trajectòries dels protagonistes de "Competencia oficial", Penélope Cruz i Antonio Banderas, atorgant-los el 2019 i 2017 respectivament el prestigiós Premi Donostia del certamen, que va guardonar també Oscar Martínez el 2008 amb la Concha de Plata al Millor Actor per "El nido vacío".

En busca de transcendència i prestigi social, un empresari multimilionari decideix fer una pel·lícula que deixi empremta. Per això, contracta els millors: un equip estel·lar format per la celebèrrima cineasta Lola Cuevas (Penélope Cruz) i dos reconeguts actors, amb un enorme talent però amb un ego encara més gran: l'actor de Hollywood Félix Rivero (Antonio Banderas) i l'actor radical de teatre Iván Torres (Oscar Martínez). Els dos són llegendes però no exactament millors amics. A través d'una sèrie de proves cada vegada més excèntriques establertes per la Lola, el Félix i l'Iván han d'enfrontar-se no només entre ells sinó també amb els seus propis llegats.

"Competencia oficial", la nova pel·lícula de Mariano Cohn i Gastón Duprat ("El ciudadano ilustre", "Mi obra maestra", "4x4", "El hombre de al lado"), escrita pels reconeguts realitzadors argentins juntament amb Andrés Duprat i produïda per The Mediapro Studio, compta amb la participació de RTVE, TV3 i ORANGE ESPANYA.

El productor de la pel·lícula és Jaume Roures i els productors executius són Laura Fernández Espeso, Javier Méndez, Javier Pons, Antonio Banderas, Penélope Cruz i Oscar Martínez.

El film arribarà als cinemes d'Espanya distribuït per Buena Vista International mentre que a Llatinoamèrica s'estrenarà sota el segell de Star Distribution.
 
Protagonist Pictures és la companyia responsable de les ventes internacionals.

"Las leyes de la frontera"

Produïda per Edmon Roch, "Las leyes de la frontera", que compta amb guió de Jorge Guerricaechevarría juntament amb el propi Montsó, es presentarà en secció oficial, fora de concurs.

Daniel Monzón va participar anteriorment en el Festival a la secció Made in Spain amb "El corazón del guerrero" (2000) i "Celda 211" (2010), que va obtenir vuit premis Goya inclosos els de millor pel·lícula i millor direcció.

"Des de molt jove he acudit de manera rendida al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, cobrint-lo com a periodista als meus vint, com a cineasta amb la meva primera pel·lícula i fins i tot com a membre del jurat fa uns quants anys. El fet de veure seleccionada ara "Las leyes de la frontera" per clausurar-lo és un enorme privilegi i la cirereta d'una llarga història d'amor amb un certamen mític." - Daniel Monzón

La pel·lícula es va rodar la tardor passada en diferents localitzacions de Catalunya, d'entre les quals destaquen Girona, Manresa, Montblanc i la costa de Garraf, entre d'altres.

"Las leyes de la frontera" ens trasllada a l'estiu del 1978. Nacho Cañas, un estudiant introvertit i una mica inadaptat, té disset anys i viu a Girona. En conèixer el Zarco i la Tere, dos joves delinqüents del barri xinès de la ciutat, comença a formar part de "la banda del Zarco" que el porta a viure una carrera imparable de robatoris i atracaments que es prolongarà durant tot l'estiu i que canviarà la seva vida per sempre.

"Las leyes de la frontera" és la història de l'estiu en què el Nacho va experimentar el primer amor i es va fer gran, transgredint constantment la frontera entre dos mons, creuant la línia que hi ha entre el bé i el mal, entre la justícia i la injustícia.

Marcos Ruiz, ("Primos", "El Hombre de las mil caras", "Futbolísimos") interpreta el Nacho; Begoña Vargas, ("Malasaña 32", "La otra mirada", "Alta Mar") es posa en la pell de la Tere; i Chechu Salgado ("Fariña", "Monteperdido", "Patria") es el Zarco.

La resta de la banda està interpretada per: Carlos Oviedo, com el Guille; Xavier Martín, com el Gordo; Daniel Ibáñez, com el Piernas; Jorge Aparicio, com el Chino; Víctor Manuel Pajares, com el Drácula, i Cintia García, com la Lina, que donen vida a la banda del Zarco.

Completen el repartiment actors com: Xavi Sáez ("Dolor y Gloria", "No mataràs"), Carlos Serrano ("Patria", "El secreto de puente viejo"), Estefanía de los Santos ("Grupo 7", "Tiempo después"), Pep Tosar ("Mientras duermes", "La sombra de la ley"), Santiago Molero ("El hombre de las mil cares", "Águila roja"), Ainhoa Santamaría ("Mientras dure la guerra", "Élite"), Elisabet Casanovas ("Merlí", de TV3) i Pep Cruz ("El día de mañana"), entre d'altres.

Rere del projecte hi ha les productores Ikiru Films, La Terraza Films, Atresmedia Cine i Las Leyes de la Frontera AIE, en col·laboració amb Buendía Estudios.

"Las leyes de la frontera" s'estrenarà als cinemes aquesta tardor.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut