"Commander Arian", un documental dirigit per Alba Sotorra

"Commander Arian" i "Constructing Albert", seleccionats al Hot Docs, el Festival Internacional de Documental del Canadà

Les coproduccions de TV3 "Commander Arian", dirigida per Alba Sotorra, i "Constructing Albert", dirigida per Laura Collado i Jim Loomis, han estat seleccionades en les seccions International Spectrum i Food & Films, respectivament, del Festival Internacional de Documental del Canadà, que tindrà lloc a Toronto, des de demà fins al 6 de maig.

El documental "Commander Arian", dirigit per Alba Sotorra, explica la història d'Aryan i Bohar, dues dones sirianes de 30 anys que en fa 15 que viuen una guerra que sembla no tenir fi. Són comandants de l'exèrcit que més èxits ha conreat en la lluita contra Estat Islàmic (ISIS) al nord de Síria: les Unitats de Defensa de la Dona. El documental, que ha estat seleccionat dins de la secció International Spectrum del Hot Docs, es projectarà els dies 29 i 30 d'abril i el 6 de maig.

"Commander Arian" és una producció d'Alba Sotorra i Stefano Strocci, en coproducció amb TV3 i amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals i Media Desarrollo.

Una altra coproducció de TV3, "Constructing Albert", dirigida per Laura Collado i Jim Loomis, participarà també al festival. El documental, que TV3 va estrenar el 27 de febrer dins el programa "Sense ficció", reflecteix l'esforç d'Albert Adrià per construir-se a si mateix i alliberar-se del pes del seu germà Ferran i de la marca que el va dur a ser sinònim de creativitat culinària: El Bulli. El documental, seleccionat a la secció Food & Films, es projectarà al Hot Docs els dies 2, 4 i 5 de maig.

"Constructing Albert", és una producció de Trueday Films, amb la coproducció de TV3 i Alexandra Film. També compta amb la participació d'Estrella Damm, Lavazza, l'Institut Català de les Empreses Culturals i l'Estonian Film Institut.

tv3.cat/ficcioicinema

tv3.cat/documentals

Anar al contingut