Enric Molina, l'actor protagonista de "Sense sostre".

Comença el rodatge de la pel·lícula "Sense sostre", amb la participació de TV3

Demà dimarts, 6 de març, comença el rodatge del llargmetratge de ficció "Sense sostre". La pel·lícula, dirigida per Xesc Cabot i Pep Garrido i coproduïda per Alhena Production i Atiende Films, amb la participació de TV3, es rodarà fins al 28 de març a Barcelona, al Penedès i al Garraf.

El film narra la història del Joan, un sensesostre que decideix abandonar la seva rutina d'alcohol i violència als carrers de Barcelona i emprendre un viatge de final incert cap a un destí que només ell sap. La principal singularitat del film és que serà interpretat per persones que han viscut al carrer en algun moment de la seva vida, començant pel protagonista del film, Enric Molina. Al llargmetratge, hi participen també les actrius Laia Manzanares ("Merlí", "Cites") i Teresa Vallicrosa ("El cor de la ciutat", "Joves").

El recompte oficial realitzat per la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL) diu que actualment hi ha 1.026 persones que dormen cada dia al carrer a Barcelona. Però possiblement en són moltes més. I totes amb les que l'equip del llargmetratge ha pogut parlar, comencen el seu relat de la mateixa manera: "Som invisibles". Per això "Sense sostre" és, sobretot, un gest. Vol fer caure estereotips com el que tots els sensesostre són al carrer perquè volen, que tenen malalties mentals o que la seva família ha trencat amb ells. La pel·lícula busca fer entendre que ningú no és al carrer perquè ho vol, sinó perquè ha estat expulsat de la societat pel sistema.

Donen suport a la pel·lícula institucions i entitats diverses com Arrels Fundació, Intermón Oxfam, l'Ajuntament de Barcelona (Benestar Social), la Diputació de Barcelona, el Instituto de las Ciencias y las Artes Audiovisuales i les fundacions la Caixa i Catalunya Cultura.

Els directors

Xesc Cabot i Pep Garrido, que ja havien dirigit junts el seu primer film, "Bustamante Perkins" (2013), emmarquen el seu treball dins l'anomenat cinema d'autor, i busquen posar l'emoció del personatge protagonista i l'atenció al món i a la vida al centre de "Sense sostre". El Xesc és també actor ("El rei borni", "Pop ràpid"), i el Pep, guionista, ("La millor opció", "Zulo"), a més d'haver participat, com a cineasta, des dels inicis, en el projecte de pedagogia del cinema "Cinema en curs" de l'associació A Bao A Qu, amb què va guanyar el premi Ciutat de Barcelona 2015.

tv3.cat/ficcio-i-cinema/

Anar al contingut