Òscar Muñoz és el protagonista de la pel·lícula "Amics per sempre"
Òscar Muñoz és el protagonista de la pel·lícula "Amics per sempre"
25 anys dels Jocs Olímpics

Comença el rodatge de la pel·lícula "Amics per sempre", coproduïda per TV3

Dirigida per Román Parrado, la cinta servirà per commemorar el 25è aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona, l'any 1992. El film farà servir l'humor per retratar els canvis que va viure la ciutat, a través d'una història que reivindica les segones oportunitats i la importància de l'amistat. El rodatge, a cavall entre Barcelona i Calella, ha començat aquesta setmana i s'allargarà fins a final de mes.

Aquest estiu farà 25 anys que Barcelona celebrava els seus primers i únics Jocs Olímpics. Per recordar un esdeveniment que va canviar radicalment l'aparença i la vida de la capital catalana, Televisió de Catalunya estrenarà "Amics per sempre", una història que reivindica la força i la importància de l'amistat i que traça una panoràmica dels anys 90, en especial de la sotragada que va suposar la cita olímpica per a la majoria d'habitants de Barcelona.

La història del propietari d'un xiringuito de la Barceloneta, el Carles, serveix com a fil conductor per explicar els fets més transcendents dels Jocs. Tot i ser una pel·lícula concebuda per celebrar una efemèride, el cineasta Román Parrado, que també és director d'"Ebre, el bressol de la batalla", ha defugit d'una perspectiva documental a partir de la combinació d'imatges d'arxiu i de recreacions, per exemple, dels moments previs a la cerimònia d'inauguració.

Òscar Muñoz, Betsy Túrnez i Zoe Stein protagonitzen aquesta pel·lícula, que també compta amb un repartiment format per Lluís Villanueva, Pol López, Boris Ruiz, Abraham Levy, Marta Bayarri i Ernesto Collado.

 

Sinopsi

El Carles és propietari de l'últim xiringuito de la Barceloneta. Desnonat recentment del seu pis, arruïnat econòmicament i amb una filla adolescent, la Sara, que no li fa gens de cas, la mala sort no para de colpejar-lo ja que el seu restaurant, situat a primera línia de mar, està a punt de ser enderrocat. En un intent a la desesperada per redreçar la situació,  promet a la seva filla que Michael Jordan, l'estrella de la selecció americana de bàsquet, soparà al seu xiringuito abans d'anar-se'n de la ciutat.

A través de les peripècies del Carles per aconseguir complir una promesa que sembla impossible, i amb l'ajuda imprescindible de la cuinera –la Mariluz– la pel·lícula és un homenatge a la importància de l'amistat i el suport mutu davant de les adversitats. A més, la història serveix com a pretext per recordar els moments més importants dels Jocs Olímpics i les profundes transformacions que va produir en la vida dels barcelonins.

 

Fitxa tècnica i artística

Direcció: Román Parrado

Guió: Alfred Pérez-Fargas i Roger Danès

Intèrprets: Òscar Muñoz, Betsy Túrnez, Zoe Stein, Lluís Villanueva, Pol López, Boris Ruiz, Abraham Levy, Marta Bayarri i Ernesto Collado

Productors executius: Marc Roma, Oriol Cortacans, Tono Folguera, Sergi Moreno

Productora executiva TV3: Cruz Rodríguez

Productor associat: Santiago Lapeira

Director de producció: Aitor Martos

Director de fotografia: Álex García

Cap de so: Diego Casares

 

És una producció de Som Batabat, Lastor Media i TV3, amb producció associada d'Impulsa Film i la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, el Comitè Olímpic Internacional, el CECAAC i Damm.

 

tv3.cat/coproduccions

 

Anar al contingut