Els protagonistes de "Com si fos ahir" també celebren el Nadal
Els protagonistes de "Com si fos ahir" també celebren el Nadal

"Com si fos ahir" s'acomiada fins al 7 de gener, que tornarà amb més històries i cares noves

El divendres 21 de desembre, els excompanys d'institut, que cada dia omplen la sobretaula de TV3 amb les seves anades i vingudes, agafaran vacances fins al dilluns 7 de gener, que tornaran amb moltes novetats. Una de les importants és que s'incorporaran a la sèrie els actors Borja Espinosa, Jordi Oriol i Montse Esteve. "Com si fos ahir" tanca així un primer trimestre de 76 capítols plens d'històries, algunes de les quals es resoldran divendres.

"Com si fos ahir" ha mantingut el lideratge de la franja des que va començar aquesta segona temporada, el 2 de setembre, amb una mitjana de 235.000 espectadors i una quota del 16,4%.

El 21 de desembre, a les 15.55, després de l'espai "Cuines", TV3 emetrà l'últim episodi abans de Nadal de "Com si fos ahir", la sèrie d'èxit que cada dia, de dilluns a divendres, ha omplert la sobretaula amb les anades i vingudes de l'Andreu, la Gemma, el Quim, la Marta, el Miquel, la Sílvia, el Jordi, el Litus i l'Eva, els nou companys d'institut, retrobats vint-i-cinc anys després i l'univers de cadascun. La telenovel·la s'aturarà per reprendre l'emissió el dilluns 7 de gener.

En aquesta última setmana d'emissió es resoldran algunes de les principals incògnites que s'arrosseguen des que es va estrenar aquesta segona temporada. Per exemple, se sabrà si acabarà el malson de l'Eva, ja que, en el pitjor moment reapareix un Valentí molt violent. També se sabrà què passarà amb la Clàudia i en Miquel, perquè la Noe és a punt de tornar. I si, com sembla, la història de l'Andreu i la Marina s'ha acabat per sempre.

Més trames per al 2019

I, de cara al 2019, s'obren noves qüestions, algunes difícils de resoldre. La Vero i el Jordi, per exemple, no es posen d'acord amb la decisió de ser pares. Renunciarà la Clàudia al seu fill? Quin paper hi jugarà el Miquel? Com serà el comiat del Bernat, que ha decidit tornar als Estats Units? I l'Anna, anirà a fer la volta al món? També caldrà veure com evoluciona la relació de la Gemma amb l'Octavi. La Gemma, precisament, retrobarà la seva germana, amb qui no té contacte des de fa anys. Què va passar? La Júlia voldrà conèixer el seu pare biològic i això, a l'Eva, la posarà molt nerviosa. El Quim i la Cati juguen amb foc, estan a punt de fer-se amants sense deixar les seves parelles. L'Andreu està fart de la feina i decidirà fer canvis importants a la seva vida. La Sílvia es farà amiga del Fèlix, l'encarregat de la cafeteria del costat de la botiga, cosa que desagradarà al Jordi. I, l'Helena i els seus fills estan a punt de tornar de Mèxic.

Tot això i més a partir del 7 de gener, després de l'aturada de Nadal.

Noves cares, després de Nadal

Any nou, cares noves. A partir de gener tres cares noves passaran a formar part de l'entorn dels protagonistes.

Montse Esteve serà la Montse, germana de la Gemma. Hi ha un secret del passat familiar que va fer que perdessin el contacte des de petites i la Gemma va tallar tota relació amb la família. Una mort farà que es retrobin.

Borja Espinosa és l'Aimar, el pare biològic de la Júlia. Ha arribat el moment en què la filla de l'Eva vol saber qui i com és el seu pare. L'Eva s'hi avé, però primer ha de parlar amb ell, ja que va decidir quedar al marge de la família.

I Jordi Oriol és el Fèlix, el responsable del forn cafeteria que hi ha al costat de la botiga de la Sílvia. La relació no comença bé, però de mica en mica es va arreglant i al final es cauran bé. Tenen gustos musicals comuns, això també hi ajudarà.

Les audiències lideren la sobretaula amb un 16% de quota de mitjana

La segona temporada de "Com si fos ahir" s'emet des del 3 de setembre del 2017. Des de llavors, la sèrie ha liderat la franja de la sobretaula amb una audiència mitjana de 235.000 espectadors i una quota del 16,4%, que supera en 1,3 punts la de l'any passat. Té una audiència acumulada de 2.262.000 espectadors. La xifra més alta la va obtenir el capítol emès el 10 de setembre, amb 305.000 espectadors i un 18,1% de quota.

La fidelitat de l'audiència queda especialment reflectida en l'índex qualitatiu de 8,1 sobre 10 del panel GfK, l'empresa multinacional alemanya d'investigació i anàlisi de mercat que elabora informes sobre les valoracions qualitatives dels espectadors per a les principals televisions europees. Aquests bons resultats es tradueixen en la fidelitat de l'espectador, que obté un percentatge molt destacat, el 93,3% dels internautes asseguren tenir-hi una cita habitual.

A les xarxes, el consum de vídeo és de 73.000 usuaris únics i 289.000 reproduccions de mitjana, un 10% més d'usuaris i un 26% més de reproduccions que el mateix període de la temporada passada. Des que va començar, la temporada ha acumulat 4 milions de reproduccions de vídeo a la carta i el vídeo més vist a la carta ha estat l'emès el 19 d'octubre, amb 41.400 usuaris únics i gairebé 65.000 reproduccions.

La telenovel·la de la sobretaula de TV3, "Com si fos ahir" s'emet de dilluns a divendres, a les 15.55.

tv3.cat/comsifosahir
facebook.com/comsifosahirTV3
twitter.com/comsifosahirTV3
instagram.com/comsifosahirTV3

#ComSiFosAhirTV3

Anar al contingut