Dijous, 22 d'agost, a les 22.25

Com és d'important l'estètica?, a "Manual de supervivència"

Demà, 22 d'agost, a les 22.25, TV3 emetrà el vuitè capítol de "Manual de supervivència", un manual de tretze capítols pensat per ajudar qualsevol persona vinguda de fora a sobreviure a Catalunya però, sobretot, pensat perquè els catalans s'entenguin millor ells mateixos.

Una cosa a què sovint s'enfronten els immigrants és la tendència que es té a jutjar les persones per l'estètica. I és que normalment s'associa vestir d'una manera o tenir un color de pell determinat a una sèrie d'idees preconcebudes. A Catalunya en són conscients? Quina importància donen els catalans a l'estètica? Tenen bon gust o mal gust des del punt de vista d'un estranger? Els protagonistes del programa ho intentaran esbrinar menjant aquells plats de cuina tradicional que entren per l'estómac, però no per la vista, analitzant els monuments més curiosos a les rotondes de carreteres o anant a comprar a un mercat "vintage". L'escriptor Miguel de Unamuno deia que als catalans els perdia l'estètica. Això és perquè, segurament, no va veure mai que es mengen uns peus de porc.

El programa

Vuit catalans nous, procedents de diferents llocs del món, del Brasil, de l'Índia, del Quebec, del Regne Unit, del Marroc, del Benín, de Mèxic i d'Alemanya, intentaran entendre aquest lloc curiós que s'anomena Catalunya, on la gent seu cara a cara per parlar pel mòbil, donen cops de bastó a un pobre tronc per Nadal i reben bastonades quan van a votar. Un manual pràctic sobre com cal comportar-se en aquesta societat, que posarà l'espectador davant de la mirada nova d'un grup d'homes i dones, però, sobretot, davant dels seus propis prejudicis.

El programa és un "docushow" pur, amb moltes seccions, un ritme trepidant i l'humor com a element transversal. Cadascuna de les situacions provocades, dels gags generats, dels monòlegs i de les seccions fixes tenen un mateix objectiu: fer riure i divertir.

"Manual de supervivència" és una producció de Televisió de Catalunya amb la col·laboració de Batabat.

tv3.cat/manualdesupervivència
facebook.com/manualdesupervivenciatv3

twitter.com/manualtv3
instagram.com/manualdesupervivenciatv3

Anar al contingut