"L'Hèroe", de Santiago Rusiñol

Col·laboració entre el TNC i la CCMA per coproduir gravacions audiovisuals d'obres teatrals

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) han establert una col·laboració conjunta per coproduir l'enregistrament d'obres teatrals amb realització, postproducció i edició d'alta qualitat perquè es puguin emetre a la plataforma TNCDigital durant la temporada actual i, posteriorment, ser emeses per televisió i a les plataformes digitals de la CCMA.

Gràcies a aquesta col·laboració, la CCMA i el TNC coproduiran les gravacions audiovisuals d'algunes de les obres programades al teatre, per tal d'oferir-les a la plataforma de difusió TNCDigital durant l'actual temporada. Posteriorment, aquestes gravacions també seran emeses per televisió i estaran disponibles a les plataformes digitals de la CCMA.

El TNCDigital és un projecte innovador per fer arribar el teatre a tothom. Els espectacles s'enregistren amb 4K i multicàmera, i ofereixen una alta qualitat d'imatge, so i realització.

Els espectacles que s'inclouen dins d'aquesta col·laboració entre el TNC i la CCMA i que comptaran amb subtitulació al català, castellà, anglès i francès, gràcies a la col·laboració de l'Institut Ramon Llull, són:

"Decameró":  L'espectacle inaugural de la temporada 2020/2021 del TNC que, sota l'esperit decameronià, aplega deu veus singulars amb la mirada posada en els nous horitzons que tot just comencem a besllumar. Material de premsa aquí.

"L'Hèroe": Lurdes Barba dirigeix aquest mordaç clàssic de Santiago Rusiñol sobre la masculinitat tòxica. Sala Gran, fins al 10/01/2021. Material de premsa aquí.

"Solitud": L'obra més coneguda de Víctor Català, amb direcció d'Alícia Gorina. La descoberta del desig. El cru aprenentatge de la soledat. Sala Petita, fins al 03/01/2021. Material de premsa aquí.

"Encara hi ha algú al bosc": El relat de les supervivents de la violència sexual a la guerra dels Balcans en diàleg amb una autoficció de la dramaturga Anna Maria Ricart Codina i l'equip de Cultura i Conflicte. Sala Petita, del 14/01/2021 al 07/02/2021. Material de premsa aquí.

"La nit de la iguana": La directora Carlota Subirós torna a endinsar-se en l'erotisme crepuscular de Tennessee Williams. Sala Gran, de l'11/02/2021 al 28/03/2021. Material de premsa aquí.

"De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda": Un espectacle de la companyia La Calòrica sobre l'emergència climàtica. Sala Petita, del 04/03/2021 al 04/04/2021. Material de premsa aquí.

"Galatea": L'obra més personal de Josep M. de Sagarra, juntament amb "Ocells i llops" i "La fortuna de Sílvia", amb direcció de Rafel Duran. Sala Petita, del 29/04/2021 al 23/05/2021. Material de premsa aquí.

"L'emperadriu del Paral·lel": La dramaturga Lluïsa Cunillé posa en dansa els fantasmes del Paral·lel en una gran simfonia de la bohèmia nocturna barcelonina. Direcció de Xavier Albertí. Sala Gran, del 06/05/2021 al 13/06/2021. Material de premsa aquí.

El TNC és una institució cultural creada per contribuir al creixement cultural del país a través de les arts escèniques. Com a equipament cultural públic, vol contribuir al posicionament de les arts escèniques com a eina de millora d'una societat en constant evolució, mitjançant l'excel·lència de propostes artístiques i pedagògiques obertes a tothom.

Aquest acord s'emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA, i en el seu compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i dels festivals més rellevants del país, a través de la col·laboració amb aquelles institucions que treballen per fomentar la cultura, l'educació, la creació i la innovació.

ccma.cat

tnc.cat

Anar al contingut