Maria Hein, a l'abducció de "Quan arribin els marcians".
Maria Hein, a l'abducció de "Quan arribin els marcians".
Diumenge, a la 01.00

Cinema d'animació i Maria Hein, a "Quan arribin els marcians"

Diumenge, 19 de novembre, a la 01.00, TV3 emet un nou capítol de "Quan arribin els marcians", que aquesta setmana posa el focus en el cinema d'animació, que està vivint el que es pot considerar un "boom". Quin és el secret per aconseguir que uns dibuixos aconsegueixin emocionar-nos, com es dona vida a un dibuix? Pablo Berger, Lyona, Fernando Trueba i Javier Mariscal en donen algunes claus arran dels seus projectes d'animació. A l'abducció, la protagonista és la música mallorquina Maria Hein.

El reportatge: "Animació: com donar vida als dibuixos"

El reportatge de "Quan arribin els marcians" d'aquesta setmana està dedicat al cinema d'animació. A l'últim festival de Sitges, la pel·lícula d'animació de producció catalana "Robot dreams" va aconseguir el gran premi del públic. Aquesta història d'amistat entre un robot i un gos, al Nova York dels anys vuitanta, es va convertir en la preferida dels espectadors per damunt d'altres títols protagonitzats per éssers humans amb els quals, d'entrada, segurament podríem establir un vincle emocional més immediat.

Com es fa perquè ens sentim identificats, interpel·lats o commoguts per personatges dibuixats, que en origen són plans i inerts? Com es fa per donar vida als dibuixos? Expliquen les claus d'aquesta transformació, alhora màgica i tècnica, el cineasta Pablo Berger, director de "Robot dreams"; el cineasta Fernando Trueba i l'il·lustrador Javier Mariscal, que després de "Chico & Rita" (2011) han tornat a unir esforços creatius a "Dispararon al pianista", un documental d'animació sobre la figura del músic brasiler Tenorio Jr, i la il·lustradora i realitzadora Marta Puig, coneguda popularment amb el sobrenom de Lyona, que tot just comença a preparar el seu debut en la direcció de llargmetratges amb el projecte d'animació "El día que Ewan McGregor me presentó a sus padres", basat en les seves vivències personals relacionades amb la maternitat.

 

L'abducció: Marina Hein

Maria Hein és una música mallorquina que va debutar el 2021 amb un disc titulat "Continent i contingut". Des de llavors, també ha col·laborat amb artistes com Julieta o Ferran Palau

"Tot allò que no sap ningú" és el títol del segon àlbum que ha publicat aquesta tardor i que inclou cançons com "Mercuri i Mart", en la qual afirma que ella és del planeta dels marcians. Ells no ho poden deixar passar per alt i per això l'han abduït. Alhora, estan molt interessats a entendre com s'ho fan alguns músics terrícoles per aprofitar els seus trencaments amorosos i convertir-los en diners.

 

Cap de setmana a la Terra

A l'última part del programa, dirigit per Esther Rodríguez, els redactors terrícoles Júlia Bertran, Begoña Garcia Pla, Roger Roca i Lluís Salgado fan les seves recomanacions marcianes: l'exposició World Press Photo, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona fins al 17 de desembre; el concert de 31 FAM al Sant Jordi Club, a Barcelona, el 25 de novembre; el Festival Reteena, al CaixaForum i la Filmoteca de Catalunya, a Barcelona, del 24 de novembre al 3 de desembre, i l'estrena de la pel·lícula "El amor de Andrea", dirigida per Manuel Martín Cuenca, aquest divendres.

"Quan arribin els marcians" és un planeta en si mateix, un lloc des d'on tothom es pregunta per què passen les coses que passen i la gent fa el que fa. Amb el convenciment que la cultura és a tot arreu, aquesta temporada, a TV3 hi arriba els diumenges a la nit, i els dijous torna a treure el cap a la televisió, al 33.

 

3cat.cat/quan-arribin-els-marcians

#Marcians3Cat

Anar al contingut