Cinc produccions d'animació catalanes amb participació de 3Cat, al prestigiós Festival d'Animació d'Annecy

El Festival Internacional d'Animació d'Annecy ha seleccionat cinc produccions catalanes amb la participació de 3Cat. Les pel·lícules d'animació per a adults "Rock Bottom" i "Papallones negres" formen part de la selecció oficial, mentre que "Olívia i el terratrèmol invisible", "Jasmine & Jambo" i "Paraules de caramel" són llargmetratges infantils escollits per explicar el seu procés de producció en diferents sessions del MIFA, el mercat del festival francès.

"Rock Bottom", seleccionada a la competició oficial, és un musical que segueix la gestació del mític LP d'aquest títol, que va compondre Robert Wyatt en l'ambient dels primers hippies de Mallorca, als anys 70. Dirigida per Maria Trenor, és una producció catalana d'Alba Sotorra, amb la participació de 3Cat. 

 

"Papallones negres", que competeix en la categoria Contrechamp, segueix la vida de tres dones que a causa del canvi climàtic han d'abandonar els seus punts d'origen, el Carib, Kènia i l'India, i afrontar un panorama desolador de precarietat laboral i agressions als països on emigren. Dirigida per David Baute, és una producció catalana liderada per Ikiru Films, amb la participació de 3Cat.  

A banda de l'apartat competitiu, el festival d'Annecy també té un mercat, el MIFA, que aplega els màxims exponents internacionals de la indústria del cinema d'animació. En aquesta edició, compta amb representació de tres llargmetratges amb participació de 3Cat en fase de desenvolupament, que mostren el procés de producció dels seus treballs. Aquestes tres pel·lícules es podran veure al SX3.

 

"Jasmine & Jambo" és una pel·lícula d'animació dirigida per Sílvia Cortés, basada en la sèrie amb el mateix nom del SX3, que ha estat seleccionada per participar en una sessió de pitching del MIFA Women in Animation. Creada per la productora catalana Teidees en coproducció amb 3Cat, ha tingut un recorregut excepcional als mercats internacionals.

 

"Olívia i el terratrèmol invisible", que aviat es convertirà en el primer llargmetratge d'animació en català fet íntegrament amb la tècnica de stop-motion, participa en una sesió de pitching del MIFA Work In Progress. Dirigida per Irene Iborra i amb producció catalana de Cornelius Films i Citoplasmas, amb la participació de 3Cat, l'argument es basa en una novel·la juvenil de Maite Carranza. 

 

La pel·lícula "Paraules de caramel", dirigida per Salvador Simó i també amb participació de 3Cat, explica la història d'un nen sahrauí i la relació especial d'estima que estableix amb el seu camell. Aquesta producció participa en una sessió de  pitching del MIFA Pitches.

Anar al contingut