Cinc produccions, amb la participació de TV3, nominades als Premis Goya

Avui s'ha fet públic quines pel·lícules estan nominades a les diferents categories en la 33a edició dels Premis Goya. Cinc produccions, amb la participació de TV3, opten a 14 nominacions. "La sombra de la ley", amb 6 nominacions, i "El fotógrafo de Mauthaussen", amb 4, són les que més n'acumulen. "Entre dos aguas" d'Isaki Lacuesta opta a dos dels premis més importants: millor direcció i millor pel·lícula. "Memorias de un hombre en pijama" es troba nominada a millor pel·lícula d'animació.
Actualitzat
Nominacions als Premis Goya 2019

Nominacions als Premis Goya 2019

L'actriu Rossy de Palma i l'intèrpret i director Paco León han anunciat, aquest dimecres, a la seu de l'Acadèmia, els nominats a la 33a edició dels Premis Goya acompanyats pel president de la institució, Mariano Barroso, i la notari Eva Sanz.

"Entre dos aguas", "La enfermedad del domingo", "Memorias de un hombre en pijama", "La sombra de la ley i "El fotógrafo de Mauthausen" són les cinc produccions, amb la participació de TV3, que opten a Premis Goya en diferents categories. En total les cinc sumen 14 nominacions.

"La sombra de la ley", amb 6 nominacions, i "El fotógrafo de Mauthaussen", amb 4, són les que més n'acumulen. "Entre dos aguas" d'Isaki Lacuesta opta a dos dels premis més importants: millor direcció i millor pel·lícula. "Memorias de un hombre en pijama" es troba nominada a millor pel·lícula d'animació. Pel Goya a millor actriu hi competeix Susi Sánchez, per "La enfermedad del domingo".

A la 33a edició dels Premis Goya s'han presentat 151 pel·lícules, de les quals 84 són de ficció, 63 són documentals i 4 d'animació. També hi concorren 16 cintes iberoamericanes, 47 films europeus i 32 curtmetratges -15 de ficció, 7 documentals i 10 d'animació. De les 151 històries candidates, 58 són òperes primes.

El lliurament dels premis se celebrarà per primera vegada al Palau dels Congressos i les Exposicions de Sevilla. La cerimònia tindrà lloc el 2 de febrer, i la conduiran Andreu Buenafuente i Silvia Abril. El Goya d'Honor d'aquesta edició serà per a Chicho Ibáñez Serrador.

Llista de pel·lícules nominades, amb participació de TV3

Pel·lícula:

"Entre dos aguas"

Director:

Isaki Lacuesta, "Entre dos aguas"

Actriu protagonista:

Susi Sánchez, "La enfermedad del domingo"

Pel·lícula d'animació:

"Memorias de un hombre en pijama"

Direcció de fotografia:

"La sombra de la ley"

Direcció de producció:

"El fotógrafo de Mauthausen"

Música original:

"La sombra de la ley"

Direcció artística:

"El fotógrafo de Mauthausen"

"La sombra de la ley"

Disseny de vestuari:

"La sombra de la ley"

"El fotógrafo de Mauthausen"

Maquillatge i perruqueria:

"La sombra de la ley"

"El fotógrafo de Mauthausen"

Efectes especials:

"La sombra de la ley"

tv3.cat/ficcioicinema