Cinc premis per a produccions participades per TV3 en la cloenda del FIC-CAT

Les produccions guanyadores han estat "Sinjar", d'Anna M. Bofarull, premi de la crítica i premi al millor llargmetratge; "Escape room", d'Héctor Claramunt, premi del públic presencial; "Robin bank", d'Anna Giralt, premi al millor documental, i "El fred que crema", de Santi Trullenque, premi a la millor producció.

Aquest dissabte a la tarda, el FIC-CAT ha abaixat el teló després de vuit dies intensos de festival amb nombroses projeccions i activitats paral·leles. TV3 hi participava amb tretze produccions, entre llargmetratges i documentals, que comptaven amb la participació de TV3 i com a plataforma digital.

Durant els dies de festival han passat 10.000 espectadors i espectadores pel Teatre del Casino Municipal, als quals cal sumar els 12.000 que han visionat els treballs allotjats a la plataforma TV3 a la carta. L'organització en fa una valoració més que positiva.  

La gala de cloenda, conduïda per l'actor Joan Pera, amb la col·laboració de la veu en off de l'actor Roger Pera, ha premiat les millors obres de cada categoria, segons els jurats.  

Premi de la crítica 

"Sinjar", d'Anna M. Bofarull, amb la participació de TV3. Una producció de KaBoGa Films i Genius at Large. Barcelona. 2022. 

Premi lliurat pel jurat de la crítica, format per Pere Vall, Irene Solanich i Jordi Sardiña.  

Premi del públic presencial 

"Escape room", llargmetratge d'Héctor Claramunt, amb la participació de TV3. Una producció d'Arriska Films. Barcelona. 2022.  

El premi del públic l'han lliurat Clàudia Rosa i Guillem Jurado, voluntaris del FIC-CAT, en representació de totes les persones que formen part del festival treballant de manera altruista.   

Premi al millor documental 

"Robin bank", d'Anna Giralt i coproducció de TV3. Una producció de Gusano Films. Barcelona. 2022. Premi lliurat per Daniel Condeminas, jurat de la Selecció Oficial. 

Premi a la millor producció 

Ha estat per a Sandra Forn, Alfons Teruel i David Ortiz pel llargmetratge, coproducció de TV3,"El fred que crema", de Santi Trullenque. Una producció de Films de l'Orient, Red Nose i Arlong Productions. Andorra. Premi lliurat per Norbert Llaràs, jurat de la Selecció Oficial. 

Premi al millor llargmetratge 

"Sinjar", d'Anna M. Bofarull, amb la participació de TV3. Una producció de KaBoGa Films, Genius at Large. Barcelona. 2022. Premi lliurat per Marta Bayarri, membre del jurat de la Selecció Oficial.  

Anar al contingut