Celestino Corbacho no es planteja agafar el relleu de José Montilla al capdavant del PSC

L'exministre demana a Artur Mas que aclareixi el concepte de "transició nacional" perquè els socialistes estudiïn si s'abstenen en la segona volta del debat d'investidura.

El diputat del PSC i exministre de Treball Celestino Corbacho descarta la possibilitat d'optar a encapçalar el partit en substitució de José Montilla. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Corbacho ha assegurat que el seu futur no passa per dirigir el nou projecte socialista: "No, no. No està en el meu cap i no penso lluitar per la carrera de ser primer secretari, la qual cosa no vol dir que jo renunciï de cap de les maneres a donar la meva opinió, a participar activament dins del partit".

L'exministre ha explicat que, ara per ara, el PSC manté el seu vot contrari a la investidura del candidat de CiU, Artur Mas, com a nou president de la Generalitat. De cara a la segona volta del debat, que se celebrarà demà al Parlament, Corbacho ha dit: "Hem d'esperar què diu el senyor Mas i a partir d'aquí el grup parlamentari es reunirà i determinarà la posició del vot. Si no passa res més del discurs d'ahir fins demà, realment la nostra posició està més pel no que per una altra fórmula de vot". L'abstenció del PSC facilitaria la investidura de Mas, però Celestino Corbacho condiciona aquesta possibilitat al fet que el líder de CiU sigui més clar en algunes de les qüestions que va exposar en el discurs, com ara la proposta d'una transició nacional: "És inconcreta. No sabem on va això de la transició. Pot ser tot o pot acabar sent res".

Corbacho no creu que sigui necessari en aquests moments discutir si cal plantejar un grup parlamentari propi al Congrés dels Diputats. El diputat socialista ha rebutjat que el PSC estigui subordinat al PSOE i ha afirmat: "Nosaltres som un partit independent, un partit federat amb el PSOE, però no es pot ser socialista si a la vegada no es participa en un projecte més global del territori on estàs ubicat".

catradio.cat/mati

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut