Dissabte, a les 21.55

"Cegada d'amor" a la Nit La Cubana 40+1 anys, al 33

Del 12 de juny al 3 de juliol, els dissabtes, a les 21.55, el 33 se suma a les celebracions dels 40+1 anys de La Cubana amb una sèrie de nit temàtiques on es podran recuperar alguns espectacles de la companyia ("Gente bien", "Campanades de boda", "Cómeme el coco, negro", "Homenatge al Paral·lel") i també́ alguns capítols de la sèrie "Teresina S.A."

Demà, dissabte, serà el torn de "Cegada d'amor" i cinc capítols de la sitcom de TV3 "Teresina, S.A."

"Cegada d'amor"

"Cegada d'amor", l'obra que el grup La Cubana va estrenar el 1994, i amb la qual va reafirmar el seu estil provocador i trencador.

L'argument de "Cegada d'amor" es desenvolupa en un teatre on es projecta una pel·lícula protagonitzada per la "nena prodigi" Estrellita Verdiales, una òrfena de 17 anys que coneix Jean-François, un noi francès estudiant de medicina, en viatge d'estudis a Barcelona.

La parella s'enamora i Jean François la convidar a visitar París, on l'obsequia amb un pastís d'aniversari que té una gàbia amb dos coloms. El fet provoca una tragèdia, ja que l'Estrellita es queda cega en caure-li a un ull els excrements d'un dels coloms. Mentrestant, el jove li declara el seu amor i promet fer tot el possible per curar-la.

La pel·lícula no agrada els espectadors, que manifesten de manera sorollosa el descontentament, fins al punt que hi ha dos espectacles paral·lels: el dels actors i el dels espectadors de la pel·lícula.

Els intèrprets de "Cegada d'amor" són Anna Barrachina, Santi Millán, Jose Corbacho i Cati Solivellas.

Estrena: 3 de juny de 1989 al Mercat de les Flors de Barcelona
Període: 1989-1991
Representacions: 542
Espectadors: més de 531.000
Autor: Jordi Milán
Repartiment: Carme Montornès, Mercè Comes, Mont Plans, Anna Barrachina, Sílvia Aleacar, Miquel Crespi, Jose Corbacho, Jaume Baucis, Ferran Botifoll, Santi Millán, Xavier Tena i Jordi Milán
Direcció: Jordi Milán

"Teresina, S.A."

La comèdia "Teresina, S.A." és una de les sèries històriques, produïda i enregistrada per Televisió de Catalunya, amb guió de La Cubana, Lluís Arcarazo i David Castillo. 13 capítols d'històries independents, amb situacions provocades pels personatges que fan que els embolics siguin gairebé constants, "Teresina S.A." va ser un sincer i petit homenatge a les mares, oncles, tietes, veïnes, amics, amigues, botiguers i botigueres, que es poden identificar amb les tres Teresines de la comèdia.

Els capítols corresponen a períodes destacats del calendari, quan s'acosten festes que demanen a les Teresines un esforç més gran en la feina.

"Teresina, S. A." podria ser el nom d'un negoci familiar instal·lat en un barri tan característic de Barcelona com és l'antiga vila de Gràcia. Però Teresina és també el diminutiu afectuós de Teresa, el nom de les Teresines, tres germanes solteres que es diuen igual i que han viscut tota la vida a Gràcia, al carrer Verdi, on es guanyen la vida en l'economia submergida, preparant a casa comandes, "pedidos" com es diu popularment.

Tot i això, la paraula Teresina vol dir una cosa diferent: un tarannà, una manera de ser. A la vida dels barris de les nostres ciutats hi ha moltes Teresines, i la sèrie és, en definitiva, un repàs de totes aquelles situacions quotidianes i molt pròximes a tots nosaltres, provocades per "l'univers de Teresines".

Equip

Direcció: Jordi Milán
Realització: Enric Banqué
Producció: Rita Managuerra, Eugeni Margalló
Guió: La Cubana, Lluís Arcarazo, David Castillo
Intèrprets: Mercè Comas, Mont Plans, Sílvia Aleacar, José Corbacho, Santi Millán, Anna Barrachina, Miquel Crespí

La Cubana

La Cubana va néixer amb vocació clarament amateur, sense res i sense cap tipus de pretensió, només amb l'ànsia de fer teatre. La varen fundar dos sitgetans, Vicky Plana i Jordi Milan, que en aquell moment no eren gens conscients del que estaven creant ni en què es convertiria anys més tard. Han fet prop de 12.000 representacions, han visitat més de 200 teatres i en total els han vist més de 5 milions d'espectadors.

El teatre "cubanero" es basa en l'observació, recreant situacions quotidianes, sempre en clau d'humor i que, normalment, passen inadvertides com a teatre. És un teatre senzill, de petites idees i molt artesanal. Algunes constants que es troben als seus muntatges són la transgressió d'espais, la sorpresa, el joc com a expressió teatral, la participació del públic i, sobretot, els seus personatges, que tenen vida pròpia i van més enllà del simple guió establert. I afirmen que el carrer va ser la seva gran escola, d'on han tret tota la seva experiència.

L'exposició "La cubana, 40+1 anys: un viatge del no-res fins al 2021", organitzada per l'Ajuntament de Sitges i La Cubana, és el punt central de la celebració dels 40 anys de trajectòria de la companyia. La Cubana ha portat el seu particular estil per tots els escenaris de l'estat espanyol, on l'han gaudit més de 5 milions d'espectadors. La Cubana fa 40+1 anys i ho celebra a casa seva, a Sitges, el lloc on va néixer, l'any 1980. L'exposició serà una "versió visitable" de la companyia, on tothom podrà descobrir el seu món a partir d'objectes, compartir el seu univers i reviure tots els seus espectacles.

Els dissabtes, del 12 de juny al 3 de juliol, el 33 se suma a les celebracions dels 40 anys de La Cubana amb una sèrie de nit temàtiques on es podran recuperar alguns espectacles de la companyia ("Gente Bien", "Campanades de Boda", "Cómeme el coco, negro", "Homenatge al Paral·lel") i també́ alguns capítols de la sèrie "Teresina S.A".

tv3.cat/33

Anar al contingut