Dimarts, 6 de març

Catalunya Ràdio treu el piano al carrer amb el concurs Maria Canals

El grup d'emissores de Catalunya Ràdio, encapçalades per Catalunya Música, ofereixen una programació especial amb el piano com a protagonista.

Dimarts, 6 de març, a la porta de Catalunya Ràdio hi haurà un piano de cua a disposició de qui el vulgui tocar, en el marc de l'acció "Tu hi toques?" del concurs Maria Canals. També hi participaran cares conegudes, com Judit Neddermann, Alfred i Amaia d'"OT 2017", Miquel Tejada i Quico Pi de la Serra, amb actuacions que formaran part de la programació de les emissores de Catalunya Ràdio.

Catalunya Música, juntament amb iCat i Catalunya Ràdio, participen en la 64a edició del Concurs Internacional Maria Canals, que distribueix pianos en diversos espais públics de Barcelona, Catalunya i Espanya. Aquest dimarts, des de les 8 del matí fins a les 8 del vespre, es posarà un piano de cua a l'entrada principal de Catalunya Ràdio a disposició de tothom que el vulgui tocar.

Durant tot el dia, Catalunya Música convida a tocar el piano un ampli ventall de professors i estudiants de piano provinents de les principals escoles de música del país: el Conservatori Municipal de Música de Barcelona, l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), el Conservatori del Liceu, l'Institut Escola Artístic Oriol Martorell i el Taller de Musics. Les actuacions al davant de l'emissora començaran a les 8.30 amb el pianista Daniel Ferruz, i continuaran amb Martín Soto i María Solé tocant el piano a quatre mans. També hi participaran Michael Davidov, Emma Stratton, Francisco Martí, Ramon Serra i Miguel Muñoz, Dani Zoppetti, Ester Vela i Cèlia Margalef, entre altres. Les peces que interpretaran amb el piano seran transmeses en directe a través de connexions puntuals des del carrer.

El canal de música i cultura iCat s'afegirà a la iniciativa a les 9.30, amb "Els experts", el programa despertador presentat per Albert Miralles i Roger Seró. Hi rebran Judit Neddermann i la seva germana Meritxell, que interpretaran "Vinc d'un poble", el tercer single de "Nua", el nou àlbum de la cantautora catalana.

El piano també formarà part de la programació de Catalunya Ràdio. A les 11.30, "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, rebrà el pianista Miquel Tejada, que interpretarà algunes músiques de sèries famoses per fer un concurs amb els oients de l'espai "Joc de sèries".

A les 12.30, a l'"APM?", encapçalat per Xavi Cazorla, faran la seva pròpia versió de la cançó d'Eurovisió d'aquest any, com a aperitiu abans de rebre els convidats del "Popap". A les 13.30, el programa de tendències a les xarxes socials, amb Mariola Dinarès, conversarà amb els intèrprets de veritat: Alfred i Amaia, la parella de moda d'"Operación Triunfo 2017", que ho està petant a les xarxes. Els joves cantants s'asseuran al piano per interpretar "City of Stars", de la pel·lícula "La la land", i "Tu canción", el tema que representarà Espanya a Lisboa al Festival d'Eurovisió. 

A partir de les 15.00, la música d'Àlex Torío es podrà sentir a la tertúlia del "Catalunya migdia", amb Òscar Fernández  i Empar Moliner. Pel que fa al programa "Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia, començarà a les 16.00 amb el músic Xavi Lloses, que tocarà les sintonies del programa en directe des del piano situat a la porta de l'emissora. Cap a les 17.30, els protagonistes seran Quico Pi de la Serra, Francesc Borrull i Amadeu Casas interpretant un "boogie-woogie" en format de trio de piano, guitarra i veu.

Després de l'èxit de l'edició anterior i per cinquè any consecutiu, Catalunya Música s'ha afegit a aquesta acció dins d'un acord entre el Concurs Internacional de Música Maria Canals i la CCMA, que s'emmarca en les activitats de l'OFF Concurs, amb què l'associació vol trencar les barreres socials, culturals i mentals que hi ha entre la majoria de la població en relació amb la música i el piano.

Amb l'objectiu de trencar la sacralització d'una determinada música considerada culta i difícil, i també la inaccessibilitat a la pràctica musical, es promou la iniciativa de posar pianos al carrer, en espais públics, a l'abast de qualsevol persona, encara que no hagi tocat mai aquest instrument.

 

catradio.cat

facebook.com/catradio

twitter.com/CatalunyaRadio

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

iCat.cat

facebook.com/iCatpuntcat

twitter.com/iCatfm

 

Barcelona, 5 de març del 2018

 

Anar al contingut