Catalunya Ràdio s'instal·la al Sónar+D amb "Popap", "Generació digital" i "Revolució 4.0"

Els programes digitals de Catalunya Ràdio, "Popap", "Generació digital" i "Revolució 4.0", seguiran des de l'estand d'iCat a la Fira de Barcelona tota l'activitat de la setena edició del Sónar+D, el congrés internacional de tecnologies creatives.

Els tres programes d'actualitat digital de Catalunya Ràdio seguiran, a partir de demà, tota l'activitat de la setena edició del Sónar+D, el congrés internacional que explora com la creativitat modifica el present i imagina nous futurs, en col·laboració amb investigadors, innovadors i líders econòmics, en el marc del festival Sónar Barcelona. "Popap", amb Mariola Dinarès; "Generació digital", amb Albert Murillo, i "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, informaran sobre els artistes, tecnòlegs creatius, músics, cineastes, dissenyadors, pensadors, científics, emprenedors, makers i hackers que formen part d'una programació centrada en la inspiració i el networking.

Dijous, 18 de juliol, a les 13.00, "Popap", el programa de tendències a les xarxes socials de Catalunya Ràdio, aterrarà al Sónar+D, que enguany s'ha reconvertit en una escola d'estiu amb tallers i classes magistrals, per parlar del congrés amb Antònia Folguera, comissària del Sónar+D, dels detalls de l'obertura de Robert de Naja, del grup Massive Atack, que presenta una aplicació mòbil sensorial que fa remescles de so basant-se en variables ambientals que es mesuren a partir del ritme del cor. 

El programa també celebrarà el centenari del theremin, un instrument electrònic que encara fascina, amb Salva Rey, del grup The Pinker Tones i coautor de la simfonia "Leon"; recomanarà els millors concerts del Sónar amb el prescriptor musical Joan Arenyes; farà un recorregut per les instal·lacions del congrés descobrint les experiències que donen pistes de com serà la creativitat del futur, amb la periodista Mireia Izard, i imaginarà com seran els pròxims anys a la música, a internet i a la cultura digital.  

El divendres 19, a les 17.30 al web catradio.cat, "Generació digital", parlarà del futur d'internet, imaginarà com els ordinadors quàntics canviaran l'art digital, escoltarà el so de les vinyes, passejarà per un Pavelló Mies vestit de Sónar, explicarà un videojoc català que acaba d'aparèixer i avançarà les novetats del programa per la temporada vinent. "Generació digital" s'emetrà a Catalunya Ràdio, dissabte 20, a les 16.00.

El diumenge 21, a les 23.00, "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, tancarà la tercera temporada entrevistant Nil Moliner, músic i compositor, i José Luis de Vicente, comissari del Sónar+D i especialista en cultura digital, art i tecnologia. A la secció "Catalunya Valley", Ricard Castellet farà un recull de les "start-ups" més interessants del festival.

El director general de Promoció Econòmica de la Generalitat, Lluis Juncà, i la directora general de Transparència i Dades Obertes de la Generalitat, Núria Espuny, explicaran quin és l'impacte de les dades obertes en la promoció econòmica. I per acabar, l'expert en transformació digital, Marc Gríful, parlarà d'intel·ligència artificial orientada al món de la creativitat i centrada en la música.

 

catradio.cat/popap

facebook/popap

twitter/popap

instagram/popap

 

catradio.cat/generaciodigital

facebook/generaciodigital

twitter/generaciodigital

instagram/generaciodigital

 

catradio.cat/revolucio4

facebook/revolucio4

twitter/revolucio4

instagram/revolucio4

 

Anar al contingut