Ballada de sardanes
Ballada de sardanes

Catalunya Ràdio segueix totes les finals del Campionat nacional de sardana esportiva d'aquest mes de novembre

En el context del compromís de l'emissora amb la cultura, els realitzadors del programa "Mans", Quim Rutllant i Ester Plana, es desplacen a les principals places, amb una cobertura especial dins el programa "El suplement", amb Ricard Ustrell. A més, el programa "Mans" farà una anàlisi de la competició cada cap de setmana

Aquest novembre se celebren totes les finals del Campionat nacional de sardana esportiva. El campionat l'organitza la Unió de Colles sardanistes i hi prenen part 37 colles de totes les categories.

Diumenge que ve, hi ha el concurs de Balaguer on se celebrarà la final de la categoria "Gran A", la primera divisió de la categoria absoluta, i la final "A veterana". Són les millors colles d'aquestes categories.

A la categoria Gran, hi participen les colles Mare Nostrum i Violetes del Bosc, de Barcelona, que arriben amb la primera i segona plaça a la classificació provisional, Mans amigues, de Cassà, amb un provisional tercer lloc, el 4t i 5è lloc, a pocs punts, són per a Xàldiga, de Barcelona, i Tarragona Dansa, i tanca la primera divisió la Riallera de Vic.

A la Final Veterana, les posicions estan molt més ajustades, amb la participació de les colles Claror, de Banyoles, i Sabadell, en els dos primers llocs amb només un punt de diferència, i un empat a la 3a i 4a plaça, entre Toc de Dansa, de Tarragona i Bella Roure, de Barcelona. Tanca la classificació, Ressò, de Sabadell. A Balaguer es decidirà tot.

Una altra data marcada al calendari és el diumenge 13 de novembre. Serà el dia de la Final de Valls per a les colles Alevines, Infantils i Juvenils, amb les tres millors colles de cada categoria.

I la darrera de les Finals serà la de Punts Lliures a Manresa. El diumenge 27 de novembre, a les 12:00 h. Amb un total de 23 colles. Aquesta final és una modalitat de sardana esportiva, de caràcter coreogràfic, més espectacular i de nova creació, més enllà dels passos habituals de curts i llargs.

Els prescriptors de cultura popular de Catalunya Ràdio, Quim Rutllant i Ester Plana, realitzadors del programa "Mans", faran una cobertura especial d'aquestes tres jornades del Campionat de sardanes al programa "El suplement"  de Ricard Ustrell.

La Confederació Sardanista de Catalunya, que engloba 573 entitats, treballa en favor de la difusió i promoció de la cultura catalana.

"El suplement", amb Ricard Ustrell s'emet cada dissabte i cada diumenge de les vuit de matí a les dues de la tarda.

"Mans", amb Quim Rutllant i Ester Plana, s'emet cada dissabte de les sis a les vuit del matí, i els diumenge de dos quarts de set a les vuit del matí.

 

catradio.cat/suplement

facebook.com/elsuplement

twitter.com/elsuplement

 

catradio.cat/mans

facebook.com/manscatradio

twitter.com/manscatradio

 

Anar al contingut