Joan Barril
Joan Barril

Catalunya Ràdio ret homenatge a Joan Barril en el segon aniversari de la seva mort

El periodista i escriptor, que va morir el 13 de desembre del 2014, va dirigir i presentar "El Cafè de la República" de Catalunya Ràdio durant nou temporades. Aquest dimarts, els informatius "Catalunya migdia" i "Catalunya vespre" dedicaran els espais de la tertúlia i l'anàlisi a recordar Barril i la seva manera de fer ràdio.

El "Catalunya migdia", amb Òscar Fernandez i Empar Moliner, dedicarà la segona part del programa a les seccions que habitualment feia Joan Barril a "El Cafè de la República". A partir de les 15.00, hi participaran els periodistes que treballaven amb ell, com l'autor de "La finestra al món", Joan Botta; la realitzadora d'"El dia en xifres", Paula Molés;  la directora d'"Els bons propòsits", Mercè Folch, i l'escriptor i narrador de "L'Encíclica",  Joan Ollé. A la tertúlia posterior també hi haurà  Pere Mas i Joan Ollé, moderats per Empar Moliner, com és habitual.

A partir de les 21.00, al "Catalunya vespre", Kílian Sebrià dedicarà l'espai que habitualment fa amb David Guzman, íntim col·laborador de Joan Barril, a parlar del periodista desparegut ara fa dos anys. Per la seva banda, Sílvia Cóppulo farà la tertúlia amb amics i col·laboradors de Barril, com Jorge Wagensberg, Pau Vidal, Montserrat Arbós i Vicent Sanchís. També intervindran al programa Antón Costas i Iñaki Gabilondo.

El periodista i escriptor Joan Barril, nascut el 20 de gener de 1952, va morir als 62 anys a Barcelona, la ciutat que l'havia vist néixer. Editor del programa "El Cafè de la República" de Catalunya Ràdio des de l'octubre del 2005, Barril va dirigir i presentar durant nou temporades aquest informatiu nocturn, que va convertir en un veritable espai d'autor. Al programa, va saber combinar amb un to molt personal actualitat, reflexió i conversa amb convidats del món científic, econòmic, social i cultural. Al canal 33, Joan Barril va dirigir el programa "L'illa del tresor".

Fundador i editor de l'editorial Barril & Barral, va dedicar  tota la vida a les lletres i la paraula, i va publicar incomptables articles d'opinió, reportatges i contes a la premsa escrita, tant en català com en castellà. A més, Barril va ser director del setmanari "El Món" i va col·laborar, entre altres, amb diaris com "El País", "La Vanguardia" i "El Periódico".

Barril també va publicar 15 llibres, entre els quals destaquen "Un submarí a les estovalles", premi Pere Quart de sàtira; "Parada obligatòria", premi Ramon Llull; "Tots els ports es diuen Helena", premi Ramon Muntaner i de la Crítica Serra d'Or de literatura infantil i juvenil, i "Certes mentides", premi 23 d'abril.

 

catradio.cat 

catradio.cat/catalunyamigdia

catradio.cat/catalunyavespre

 

Anar al contingut