Foto de família dels realitzadors de Catalunya Ràdio amb la presidenta de la CCMA, Rosa Romà, i el director de l'emissora, Jordi Borda.

Catalunya Ràdio presenta la programació de la temporada 2022-2023, que aposta per la consolidació de la graella i la innovació en l'àmbit digital, amb el retorn de Les Teresines en un nou podcast

L'emissora ha donat a conèixer avui tots els detalls i novetats de la programació de la temporada 2022-2023, que arrencarà dilluns, 29 d'agost. La nova graella referma l'aposta per una programació solvent i consolidada al dial, que té com a objectiu seguir creixent en èxit i audiència. Entre les novetats hi ha un canvi d'horari i de format del "Catalunya nit"; l'avançament d'"El búnquer" a les 21.00; el reforç de les transmissions esportives, amb un especial èmfasi en les competicions femenines; i una doble sessió setmanal de "Crims": els dissabtes i diumenges a les 21.00.

Tot plegat, de manera complementària a la creixent oferta en l'àmbit digital. Una aposta estratègica de Catalunya Ràdio, que aquesta temporada commemorarà el 40è aniversari, i que durant els pròxims mesos tindrà noves incorporacions en forma de podcast. Una de les més destacades és una col·laboració amb La Cubana vinculada amb els personatges de Les Teresines, que avui s'ha anunciat durant la presentació. Una iniciativa que recalca el caràcter pioner de l'emissora en ficció sonora. Ara, en l'àmbit de la comèdia.

La programació de la temporada 2022-2023 de Catalunya Ràdio s'ha donat a conèixer avui durant una trobada amb la premsa i en l'últim tram de l'última edició estival d'"El matí de Catalunya Ràdio". La presidenta de la CCMA, Rosa Romà; el nou director de Catalunya Ràdio, Jordi Borda, i els realitzadors dels principals programes han explicat les línies mestres de la graella del nou curs, promocionada a través de la campanya "Us estàvem esperant", conjunta amb TV3. Es consolidaran les grans apostes de l'emissora al dial, que s'han anat renovant durant els últims anys, per seguir creixent en èxit i audiència. I, al mateix temps, es reforçarà Catalunya Ràdio com a emissora líder de la innovació en continguts d'àudio en català.

La presidenta de la CCMA, Rosa Romà, ha explicat que la nova programació de Catalunya Ràdio li permetrà "seguir creixent i connectar amb nous sectors de la ciutadania". Romà ha felicitat públicament el nou director de Catalunya Ràdio, Jordi Borda, en el primer acte públic des de l'elecció a través de concurs públic: "El seu projecte era el que millor vam valorar. Reforça tot el que s'està fent bé i reuneix tota la ambició, il·lusió i visó estratègica de transformació que s'ha plantejat el grup." Borda ha agraït la confiança i ha manifestat la il·lusió personal i col·lectiva per commemorar el 40è aniversari de l'emissora, que arriba el 2023: "Recordarem el que hem estat, però projectant-nos al futur". També ha definit els canvis en la graella com a "evolució per consolidar-nos i seguir creixent".  

A continuació Santi Faro, cap de Programes de Catalunya Ràdio, ha fet un repàs a la graella acompanyat pels realitzadors dels diferents programes. També ha comentat l'encert de la campanya "Us estàvem esperant", d'acord amb els objectius de la ràdio pública del país: "El nostre esperit és que aquesta sigui la casa de tots i, tal com reflecteix la campanya, alegre, colorista i optimista".

En la nova temporada, "El matí de Catalunya Ràdio" refermarà el seu desplegament per donar la millor informació i anàlisi en la tercera temporada de Laura Rosel. A més, tornarà a tenir la cloenda irònica, humorística i transgressora de "L'última hora del matí de Catalunya Ràdio". Rosel ha apuntat que "després del creixement en la temporada passada, aquesta és la de la consolidació, però encara hi ha marge per créixer. A més, ha afegit que "feia temps que Catalunya Ràdio no feia la patxoca que fa amb aquesta graella". I Quim Morales ha exposat la seva voluntat de contribuir a la cloenda humorística del programa fent-ho "encara millor i amb les ganes de ser presents a tot arreu".

"La tarda de Catalunya Ràdio", amb Òscar Fernández i Elisenda Carod, acompanyarà els oients per segona temporada després d'una primera de gran creixement i fidelització per part de l'audiència, a qui ofereix una mirada al país amb els peus posats entre l'actualitat i l'entreteniment. Fernàndez ha indicat que "l'experiment" que van iniciar l'any passat va sortir "satisfactòriament bé", però ara ve "el més difícil: el repte de consolidar i fer créixer l'espai". Carod, que ha recordat que "a Catalunya encara hi ha moltes persones interessants a descobrir", s'ha mostrat optimista a l'hora d'aconseguir l'objectiu plantejat pel copresentador: "El clima és molt bo i, en un magazín com el nostre, el bon ambient és molt important".

I "El suplement", amb Roger Escapa, continuarà amb tots els ingredients necessaris per continuar fent ràdio amb esperit de cap de setmana i amb un segell ben reconeixible. En aquest cas, a més, amb l'al·licient afegit de celebrar els 35 anys en antena. Ho farà amb una gira per Catalunya, que inclourà sortides a totes quatre demarcacions. De moment està confirmada la seva presència a Girona, el 16 d'octubre; a Reus, el 27 d'octubre; i a Tàrrega, el 4 de febrer. Escapa s'ha mostrat molt motivat: "Després dels anys de la pandèmia i havent de fer molts programes des de casa, tenim moltes ganes de sortir al carrer i fer programes des de teatres de Catalunya".

La nova graella també incorporarà novetats i canvis en la programació, per avançar en el camí de l'excel·lència. Els serveis informatius es veuran reforçats amb un canvi d'horari i de format del "Catalunya nit", que passa a emetre's de dilluns a divendres a les 22.00. Així ho ha explicat el responsable de l'espai informatiu, Kilian Sebrià: "Amb l'horari nocturn passarem a fer un informatiu d'autor, però col·lectiu. Calmat, com correspon a aquella hora, però inquiet. Explicant tot el què passa i, també, per què passa". L'editora i presentadora del "Catalunya migdia", Gemma Bonet, ha especificat que un dels seus objectius, també apuntat per Laura Rosel, és "estar al costat dels oients informant-los de tot el que es pugui derivar de la situació econòmica". Així mateix, ha anunciat la incorporació de Laia Tudel en l'espai d'informació esportiva.

I és que els esports incrementaran la seva cobertura esportiva a través de les transmissions en directe, amb l'accent posat en l'esport femení. Sònia Gelmà serà la conductora d'un programa integral de narració dels partits del Barça en la Champions femenina: "És un repte molt i·lusionant amb el qual, a més, hi crec. El Barça femení genera molt d'interès i Catalunya Ràdio havia d'estar al seu costat. Ara, amb tots els partits de la Champions i els que puguin sorgir".

Gelmà seguirà al costat de Jordi Costa en la presentació del "Tot costa", l'espai d'actualitat esportiva que s'emet de dilluns a divendres a les 19.00, també amb difusió televisiva a través d'Esport3. Costa ha valorat molt bé el doble format: "Ha enriquit el producte i ha augmentat el coneixement del programa".

També en matèria esportiva, hi haurà novetats al "Tot gira", que tindrà més presència a l'antena amb la cobertura dels partits de l'Espanyol i del Girona, també quan juguin entre setmana. El director i presentador de l'espai, David Clupés, ha manifestat que l'èxit esportiu dels equips catalans contribueix decisivament a l'èxit del programa: "Quan va pujar el Girona de futbol, i també el de bàsquet, vaig pensar que era el millor regal que ens podien fer, ja que la la nostra base és la transmissió en directe

I els partits del Barça continuaran sent patrimoni de "LaTdT", amb la direcció i anàlisi tècnic de Ricard Torquemada i la narració de Bernat Soler. Segons Torquemada, l'aturada de la Lliga al mes de novembre pel mundial de Qatar és una oportunitat: "Ens va bé per evolucionar en aquesta cinquena temporada i assumir alguns riscos. Hem incorporat professionals molt joves a l'equip". I Bernat Soler ha afegit que "la TdT" ha adquirit una personalitat que fa que fins i tot en un any com l'anterior, amb un rendiment tan discret del Barça, el programa segueixi sent enriquidor".

En l'apartat d'entreteniment es continuarà apostant per continguts que consoliden la renovació d'un imaginari propi de la ràdio pública. Programes líders com "Crims" i "El búnquer", èxits indiscutibles de la graella i de consum digital, arribaran amb algunes novetats. La sèrie de "true crime" encapçalada per Carles Porta, fenomen transmèdia i guardonat amb el Premi Ondas, entre altres, passa a tenir dos episodis setmanals: els dissabtes i diumenges a les 21.00. I l'espai d'en Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell, un altre dels continguts més escoltats al dial i a la carta, avança una hora l'emissió: de dilluns a divendres, de 21.00 a 22.00.

La nova temporada coincidirà amb un moment emblemàtic per a l'emissora, la celebració del 40è aniversari. A més dels 35 anys d "El Suplement", d'altres programes també commemoraran la seva reeixida longevitat. Per exemple, "Els viatgers de la Gran Anaconda" i "En guàrdia!", que arribaran a les 1.000 emissions.

Les Teresines fitxen per Catalunya Ràdio

I en l'àmbit digital, els pròxims mesos es presentaran propostes noves en gèneres com la ficció sonora, en què Catalunya Ràdio és pionera. Un dels continguts més destacats serà una col·laboració de Catalunya Ràdio amb La Cubana, tal com han avançat avui el cap de continguts de l'emissora, Santi Faro, i el director de la companyia teatral, Jordi Milán. Un producte de ficció sonora que passarà pel sedàs de Les Teresines els històrics personatges de TV3, diversos temes d'actualitat i d'interès social. Faro ha explicitat que, després de l'èxit de "La torre de vidre", l'emissora vol fer un pas més en altres gèneres: "I si parlem de comèdia, La Cubana és el soci ideal". Pel que fa a Milán, s'ha manifestat en el mateix sentit: "Ens fa molta il·lusió perquè La Cubana havia tocat tots els gèneres, però la ràdio encara no". Un cop Faro i Milán estaven a l'antena explicant la novetat s'ha escenificat la incorporació amb una trucada en directe a les tres germanes, la Teresina, la Maria Teresa i la Tere (Mercè Comes, Mont Plans i Sílvia Aleacar), que sornegueres com sempre, han donat color al final del programa.

catradio.cat

#UsEstàvemEsperant
#BenvingutsACasa

Anar al contingut