Catalunya Ràdio presenta el nou mapa interactiu de freqüències a la quarta edició del Cafè amb Dades

Catalunya Ràdio participa avui, 3 d'octubre, en la quarta edició de la jornada divulgativa Cafè amb Dades, amb una sessió en què el director tècnic de l'emissora, Toni Roig, exposarà la creació del nou mapa interactiu de la xarxa de freqüències d'FM de les emissores de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

La jornada Cafè amb Dades, sessió divulgativa sobre l'estratègia de dades obertes de la Generalitat que organitza la Secretaria General de Transparència i Dades Obertes, té lloc avui, 3 d'octubre, de 9 a 11 h, a l'Escola de l'Administració Pública de Catalunya, a Barcelona. En aquesta quarta edició, que gira entorn de les infraestructures TIC i les dades obertes, hi participa el director tècnic de Catalunya Ràdio, Toni Roig, que exposarà el desenvolupament d'un cas d'èxit en l'obertura de dades: la creació del nou mapa interactiu de la xarxa de freqüències de Catalunya Ràdio, publicat a l'apartat d'Atenció a l'Audiència del web de la CCMA.

A banda d'oferir un servei a la ciutadania, les dades obertes permeten que qualsevol persona o organització pugui utilitzar la informació generada en aquest mapa per mostrar-la en altres àmbits i publicacions o per crear nous productes.

En la seva intervenció, Roig parlarà dels objectius inicials, els resultats obtinguts i els problemes i les oportunitats detectats al llarg del procés de creació d'aquest mapa com a experiència en la publicació de dades obertes.

Les dades disponibles en el mapa són la ubicació geogràfica dels centres emissors de ràdio FM; el percentatge de cobertura que hi ha a cada comarca, població i, fins i tot, nucli de població, i les freqüències d'emissió de cadascun d'aquests llocs. Aquestes dades són al Portal de Dades Obertes de Catalunya que ha posat en marxa el Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, i Catalunya Ràdio les ha reutilitzat en la creació d'aquest mapa aprofitant diferents eines de visualització.

Les sessions del Cafè amb Dades estan obertes al públic i tenen l'objectiu de promoure el canvi cultural que suposa avançar cap a una nova realitat organitzativa basada en les dades obertes. Per això, des de la Secretaria General de Transparència i Dades Obertes es fa difusió dels avantatges i els beneficis de les dades obertes en diferents àmbits a partir de l'exposició de bones pràctiques i experiències d'èxit, tant en el sector públic com en el privat.

 

ccma.cat

Anar al contingut