Amadeu Gassó, Genís Dalmau, Saül Gordillo, Josep Maria Rufí i Josep Martinoy, al costat del centre emissor de l'Estartit.
Amadeu Gassó, Genís Dalmau, Saül Gordillo, Josep Maria Rufí i Josep Martinoy, al costat del centre emissor de l'Estartit.

Catalunya Ràdio posa fi als problemes de cobertura de les seves emissores a la zona de l'Estartit

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha posat en marxa un nou centre emissor a la muntanya del Rocamaura que permetrà resoldre definitivament les històriques deficiències de cobertura dels senyals per FM de les emissores de Catalunya Ràdio a la zona de l'Estartit.

Amb aquesta millora tècnica, la Corporació ha atès la petició que li havia traslladat l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, conscient que aquesta era una situació que calia resoldre tan aviat com fos possible.

Per visualitzar la importància que té aquesta actuació tant per al territori com per a la radio pública catalana, aquest matí s'ha organitzat una visita institucional i tècnica, en la qual han participat l'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí; el president de l'entitat municipal descentralitzada de l'Estartit, Genís Dalmau; el regidor de Comunicació de Torroella, Josep Martinoy; el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo; el director tècnic de Catalunya Ràdio, Antoni Roig, i el director d'Explotació i Enginyeria de la CCMA, Amadeu Gassó, acompanyats per responsables de l'empresa Cellnex Telecom.

Saül Gordillo ha posat l'accent en els esforços que està fent Catalunya Ràdio per millorar la cobertura a tot el territori i evitar punts foscos com el que des de feia anys afectava l'entorn de l'Estartit. Confia que aquesta millora tècnica acostarà el servei públic d'informació, entreteniment i cultura que ofereix el grup d'emissores de Catalunya Ràdio als veïns, residents i visitants d'un dels centres turístics més importants de la Costa Brava. Ha recordat que té una població d'uns 3.000 habitants, però que la població flotant supera les 15.000 persones, per la qual cosa les deficiències afectaven un elevat nombre de ciutadans.

Amb aquest nou centre reemissor, les emissores de Catalunya Ràdio ja arriben a 7.236.586 persones, que representen el 98,4 de la població catalana. A l'Estartit, Catalunya Ràdio emetrà a la freqüència de 105.8 MHz; Catalunya Informació, a la de 92.3 MHz, i Catalunya Música, a la de 102.6 MHz.

L'alcalde de Torroella, Josep Maria Rufí, ha valorat molt positivament els esforços que s'han fet des de la CCMA i des de Catalunya Ràdio per resoldre les deficiències històriques i evitar, així, greuges comparatius entre els veïns i les veïnes del municipi. Per l'Ajuntament era un tema important i així es va traslladar als responsables de la ràdio pública catalana. L'alcalde també ha recordat que es tracta d'un grup d'emissores que configuren un servei essencial per a la cohesió i vertebració nacional, ja que són estructuralment bàsiques per a la configuració de l'espai comunicatiu català. En aquest sentit, ha agraït ben sincerament la sensibilitat amb què el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha gestionat aquesta qüestió.

Aquest migdia, Josep Maria Rufí també ha intervingut en el programa de Catalunya Ràdio "Popap", amb Mariola Dinarès, per parlar d'aquesta nova infraestructura.

Podeu consultar totes les freqüències de Catalunya Ràdio, Catalunya Informació i Catalunya Música, aquí.

 

catradio.cat

facebook.com/catradio

twitter.com/catalunyaradio

 

Anar al contingut