Catalunya Ràdio omple el mes de juny amb programes especials dedicats al clima 

El mes de juny tornarà a ser el mes dedicat a la problemàtica entorn del clima a Catalunya Ràdio. Els programes de l'emissora faran especials per tractar les principals problemàtiques relacionades amb el medi ambient, coincidint amb la celebració dels dies mundials que hi ha previstos durant aquest mes.   

Aquest dilluns, 5 de juny, "El matí de Catalunya Ràdio" commemorarà el Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra aquesta mateixa setmana, el 8 de juny. L'equip liderat per Laura Rosel farà una valoració del primer cap de setmana de la campanya d'incendis forestals amb Marc Castellnou, cap de l'Àrea del Grup de Reforç d'Actuacions Forestals (GRAF) dels Bombers de la Generalitat i amb Gisela Torrents, ambientòloga, especialitzada en crisi climàtica.   

Dijous vinent, 8 de juny, "La tarda de Catalunya Ràdio", amb Elisenda Carod, dedicarà el programa a la contaminació acústica dels oceans. La construcció de parcs eòlics, plataformes petrolieres o el transport marítim generen molt soroll i afecta les funcions naturals dels essers que viuen sota el mar perquè dificulten que puguin trobar parella o detectin depredadors entre altres funcions. L'equip del programa es focalitzarà en aquesta problemàtica.  

El dissabte 17 de juny, el Dia Internacional contra la Desertificació i la Sequera, els programes "El suplement" i "Solidaris" faran especials amb meteoròlegs com Tomàs Molina i experts com la directora de Meteocat, Sarai Sarroca, que ajudin a valorar el moment d'emergència climàtica en què es troba actualment el planeta.  

I diumenge, 18 de juny, Dia de la Gastronomia Sostenible, "Un restaurant caníbal a Berlín" acompanyarà la cuinera Nikoletta Theodorini en la seva excursió diària a un supermercat per recuperar la fruita, verdura i pa, a punt de ser llençat a les escombraries. Tot aquest menjar forma part el dia següent dels plats que cuina a "sObresmestres", un restaurant únic que fa 6 anys va néixer amb el propòsit de lluitar contra el malbaratament dels aliments i conscienciar els seus comensals.   

 "La nit dels ignorants 3.0", amb Xavier Solà, el 21 de juny, se centrarà en l'energia del sol, en el Dia Internacional de la Celebració del Solstici. L'equip del programa intentarà com sempre respondre una pila de preguntes: Per què el sol és responsable de les marees? Per què el sol és l'astre més important del nostre sistema planetari? Com és el sol, és cert que té diferents capes? D'on sorgeix el combustible per cremar sense parar des de fa milions d'anys? És veritat que a mesura que passen els anys el sol s'escalfa cada vegada més? Existeixen sols, (estrelles) més grans que el nostre sol? Té relació el sol amb el canvi climàtic? Què passaria a la terra si el sol no sortís un dia, és a dir, que continués la nit? Ha sortit una taca al sol. Què és? Ens pot afectar? 

Tancarà el mes del clima a Catalunya Ràdio, el 28 de juny, el Dia Mundial de l'Arbre, el programa "XL", amb Roger Carandell, Marta Montaner i Juliana Canet, que tenen previst fer un reportatge de carrer, en el qual en Marc Andreu preguntarà als participants qüestions sobre la consciència mediambiental relacionades amb els arbres i la vegetació.  

Anar al contingut