Catalunya Ràdio i TV3 aposten per una cobertura digital del judici del procés en català, castellà i anglès

La prioritat de l'entorn digital serà el mòbil, i els usuaris podran rebre un resum de les informacions dos cops al dia per WhatsApp

Avui, en el marc de la Comissió de Control del Parlament de Catalunya a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio i de Mitjans Digitals de la CCMA, ha donat les claus de la cobertura digital del judici del procés.

L'estratègia es basa en tres focus principals: el mòbil com a principal entorn de consum informatiu; la internacionalització de la cobertura, i facilitar informació de context als usuaris, per ajudar-los a entendre l'actualitat generada durant el procés.

Tenint en compte que el judici tindrà lloc en horari d'oficina i molta gent estarà treballant, el mòbil pot ser un dels dispositius de consulta que més facin servir els usuaris per informar-se. Per això s'ha treballat amb una estratègia digital-first, és a dir, el primer lloc on se n'informarà serà en digital, i, a més, mobile-first, prioritzant que la informació es rebi i que es pugui consultar bé des dels dispositius mòbils. 

En aquesta línia, un dels serveis que s'oferirà serà un resum diari del judici a través de WhatsApp, amb informació de l'ordre del dia, a primera hora del matí, i amb un recull dels titulars generats durant la jornada, que enviarem al vespre.
 
També, pensant en la consulta pel mòbil, es generarà un podcast específic per al seguiment del judici, que recollirà els moments informativament més rellevants de la cobertura que en farà Catalunya Ràdio.

D'altra banda, el judici tindrà un gran interès, també, fora de Catalunya, fins i tot a escala internacional. Per aquest motiu, en l'àmbit digital la CCMA farà una cobertura multiidioma del judici, amb català, castellà i anglès. Així s'oferirà el màxim servei i es donarà una dimensió internacional a la cobertura. 

La informació generada per un judici d'aquestes característiques pot ser difícil de seguir per un usuari que no estigui gaire acostumat als processos judicials. Per aquest motiu s'oferirà context amb la finalitat que tothom pugui interpretar bé la informació i fer-ne un bon seguiment.

 Aquesta informació es troba en un interactiu web que ja es pot consultar, i que es diu "Les claus del judici", dins del 324.cat. Actuarà com una "guia de butxaca" per seguir el judici i consta de 4 seccions:

  • "Qui és qui", amb una fitxa detallada de cada un dels encausats, els jutges, la defensa i l'acusació.
  • "Cronologia del procés", en què es recorden els fets més rellevants del procés, des de l'aprovació de la llei del referèndum al Parlament de Catalunya fins a la petició de la Fiscalia de 25 anys de presó per a Junqueras i de 16 anys per a la resta d'exconsellers.
  • "De què se'ls acusa", en què es detallen els delictes dels quals s'acusa els membres del govern, la mesa i els dos Jordis, i les penes que es demanen per a cada encausat
  • "Situa't: les fases del judici", en què s'expliquen les diferents parts del judici, des de la fase introductòria fins a la vista oral, que començarà aviat, i la fase de la sentència.

 Finalment, s'ha reforçat l'equip digital per poder fer una bona cobertura del dia a dia del judici i, alhora, continuar informant de totes les notícies generades per la resta de l'actualitat. L'equip digital d'Informatius generarà les notícies derivades del judici i, en els dies informativament més rellevants, farà un minut a minut. També farà la difusió per xarxes socials i per YouTube de tota la cobertura.

Enllaç a la peça del "TN Migdia":

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/tv3-i-catalunya-radio-estrenen-la-guia-interactiva-de-butxaca-per-seguir-el-judici-del-proces/video/5814266/

Anar al contingut