Catalunya Ràdio i La Xarxa creen un marc estable de col·aboració

L'objectiu del conveni és sumar forces, generar estalvis i potenciar l'espai català de comunicació.
Catalunya Ràdio i La Xarxa han firmat un conveni a través del qual es crea un marc estable de col·laboració entre totes dues empreses públiques amb la finalitat de "potenciar objectius comuns i promoure la cessió, la producció i l'intercanvi de continguts radiofònics propis", produïts per cadascuna de les parts o bé coproduïts.

Aquesta col·laboració pot abastar tots els àmbits dels continguts radiofònics, és a dir, els informatius, els esports i els programes, i es podrà estendre també a altres àmbits com el desenvolupament de continguts amb formats multiplataforma i intercatius, entre d'altres.

L'acord preveu que els continguts intercanviats puguin ser distribuïts i utilitzats entre els canals titularitat de Catalunya Ràdio així com al conjunt d'emissores locals adherides a La Xarxa. Quedarien exclosos de l‘intercanvi els continguts que tractin "exclusivament sobre l'actualitat internacional o de la resta de l'Estat i no tinguin cap vinculació amb la informació de proximitat".

Els firmants de l'acord, Rafael de Ribot, director general de l'Agència de Comunicació Local, i Fèlix Riera, director de Catalunya Ràdio, destaquen que l'acord té per objectiu sumar forces, generar estalvis i potenciar l'espai català de comunicació, en la mateixa línia dels convenis de col·laboració que ja tenen establerts Televisió de Catalunya (TVC) i la Xarxa Audiovisual Local (XAL).

En aquests moments, entre TVC i la XAL existeixen convenis d'intercanvi, producció i coproducció de continguts en els àmbits d'informatius, esports i continguts castellers. La cobertura conjunta del Concurs Casteller de Tarragona dels dies 6 i 7 d'octubre, que ha recollit crítiques molt positives i que ha estat celebrada pels protagonistes de l'esdeveniment, ha estat possible gràcies a un d'aquests convenis.

www.catradio.cat
www.xarxaradio.cat

DOCUMENTS RELACIONATS