Catalunya Ràdio i la Institució de les Lletres Catalanes renoven les "Postdates literàries" per al 2019

L'emissora renova aquesta setmana els microespais literaris i farà promoció d'esdeveniments i efemèrides amb campanyes puntuals pel Dia Internacional de les Dones, el Dia Mundial de la Poesia, els centenaris de Joan Brossa i Teresa Pàmies i la Setmana del Llibre en Català, entre d'altres.

La programació de Catalunya Ràdio renova les citacions d'autors literaris catalans amb els petits espais sonors titulats "Postdates literàries", en una acció conjunta amb la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) que va començar al mes de gener del 2017 i que pretén acostar, de manera quotidiana, natural i original els autors de la literatura catalana en forma de citacions sonores.

Aquesta setmana, doncs, comença la cinquena renovació de la versió radiofònica de les "Postals literàries", que així continuaran tenint vida més enllà de l'edició gràfica. Amb aquesta iniciativa s'han enregistrat 110 noves citacions amb les veus dels actors i actrius Neus Sendra, Lolo Olivé, Pau Conesa i Ignasi Capmany, que aniran apareixent diàriament, quatre cada dia, enmig de la programació de Catalunya Ràdio.

L'objectiu de les "Postdates literàries" és fer presents els autors de la literatura catalana i les seves obres a la vida quotidiana dels oients de Catalunya Ràdio, per despertar-los l'interès i la curiositat per la literatura del país i per incentivar-ne la lectura. Enguany, s'hi incorporen textos d'autors com Pere Figueres, Meritxell Nus, Josep Pedrals, Pere Gimferrer, Terenci Moix, Eva Baltasar, Jordi Pàmies, Joan Colomines, Josep M. Folch i Torres, Patrícia Gabancho, Carles Santos, Antoni Marí, Margarida Ballester, Josep M. Espinàs, Sebastià Alzamora, Teresa Colom, Joan Brossa, Maria Mercè Marçal, Laia Claver Nadal, Anna Gual, Ponç Pons, Marta Pessarrodona, Narcís Comadira, Olga Xirinacs i Rosa Fabregat, entre d'altres.

Al llarg del 2019 es reforçaran també campanyes importants com la Setmana Internacional de les Dones, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones (8 de març); la Setmana de la Poesia, coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia (21 de març); la Setmana del Teatre, coincidint amb el Dia Mundial del Teatre (27 de març); la Setmana de Sant Jordi (Els nostres llibres); la Setmana de la Fira Internacional del Llibre, que tindrà lloc a Buenos Aires del 25 d'abril al 13 de maig; els centenaris Joan Brossa (19 de gener) i Teresa Pàmies (8 d'octubre); la Setmana dels Premis Nacionals de Cultura, al juliol, i la Setmana del Llibre en Català, al setembre.

 

catradio.cat

facebook.com/catalunyaradio

twitter.com/catalunyaradio

instagram.com/catalunyaradio

youtube.com/catalunyaradio

 

Anar al contingut