Catalunya Ràdio i Catalunya Informació fan un seguiment especial de les Festes Decennals de Valls

Les festes se celebren una vegada cada deu anys des del 1791, de manera ininterrompuda, tots els anys acabats en 1. Aquest any, l'esdeveniment, declarat "Festa Patrimonial d'Interès Nacional", fa prop de 500 activitats en diferents àmbits.

La celebració de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls tindrà aquests dies una àmplia cobertura tant als informatius com als diferents espais de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació. L'àrea de cultura de les emissores de Catalunya Ràdio i la delegació a Tarragona faran un seguiment puntual i exhaustiu d'aquestes festes, que se celebren des d'aquest divendres 28 de gener fins al diumenge 6 de febrer.

Aquest esdeveniment de la capital de l'Alt Camp s'organitza una vegada cada deu anys des del 1791, de manera ininterrompuda, tots els anys acabats en 1. Aquest any, les Decennals de Valls, declarades "Festa Patrimonial d'Interès Nacional", fan prop de 500 activitats en diferents àmbits, des de concerts de música fins a actes religiosos passant per un espectacle piromusical, la gran novetat d'aquest edició, que el 6 de febrer tancarà les festes.

El programa Mans, amb Quim Rutllant i Ester Plana, es farà ressò tant aquest cap de setmana com el que ve de la trobada de colles castelleres i de diferents actuacions musicals que es podran presenciar aquests dies a Valls. Mans s'emet al matí, els dissabtes de sis a vuit, i els diumenges de dos quarts de set a vuit.

El suplement, amb Tatiana Sisquella, dedicarà gran part del programa d'aquest diumenge, dia 30, a les Festes Decennals. L'espai ‘Casa mòbil', amb Laura Duran, es traslladarà a la localitat de l'Alt Camp per informar in situ dels actes més destacats del dia. Un altre espai habitual d'El suplement, ‘Tàpias variades', amb Pere Tàpias, parlarà dels calçots, la gran especialitat gastronòmica de la població vallenca. El programa, conduït per Tatiana Sisquella, s'emet tots els dissabtes i els diumenges, de les nou del matí a la una del migdia.

Els diferents programes de Catalunya Ràdio i els blocs informatius de Catalunya Informació parlaran de tots els actes previstos per aquests deu dies que duraran les Festes Decennals, destacant especialment la trobada castellera d'aquest diumenge al migdia, que reunirà 56 colles d'arreu de Catalunya i que aixecaran de manera simultània un castell de fins a vuit pisos. També informaran d'altres actes com l'estrena aquest dissabte, dia 29, del ballet Ariel 75, una obra que mai no es va arribar a representar perquè la guerra civil espanyola ho va impedir; i el concert del dissabte següent, dia 6, en el qual participaran Sisa, els Pets, Gerard Quintana, Els Amics de les Arts i Mishima, entre d'altres.

catradio.cat/
catradio.cat/ci

Anar al contingut