Catalunya Ràdio, finalista del premi Martí Gasull i Roig

El jurat n'ha destacat la creació d'un "imaginari radiofònic propi, àmpliament compartit per centenars de milers d'oients diaris" i d'un "llenguatge en català per a les retransmissions de futbol".

El premi Martí Gasull i Roig, que concedeix anualment la Plataforma per la Llengua, s'escull per votació popular feta a través d'internet entre els dies 2 i el 28 de gener.

El jurat del premi Martí Gasull i Roig, guardó que concedeix anualment la Plataforma per la Llengua a persones o entitats que s'han distingit en la defensa i promoció del català, ha seleccionat Catalunya Ràdio com un dels tres finalistes en la cinquena edició del guardó, juntament amb els Cinemes Texas de Barcelona i l'escola valenciana La Masia.

En la nominació de Catalunya Ràdio, els nou membres del jurat han destacat la creació d'un "imaginari radiofònic propi, àmpliament compartit per centenars de milers d'oients diaris" i d'un "llenguatge en català per a les retransmissions de futbol", així com la contribució a la creació d'un "espai de comunicació català". L'emissora pública és, segons el jurat, un "exemple de professionalitat" fet "amb vocació de servei públic" i que "ha estat clau per normalitzar la llengua catalana".  

El guanyador del V Premi Martí Gasull i Roig sortirà de la votació popular feta a la pàgina web premismartigasull.cat entre els dies 2 i 28 de gener. El premi, creat en honor del fundador de la Plataforma per la Llengua, mort en accident a l'Himàlaia el setembre del 2012, es lliurarà el 5 de febrer en un acte que tindrà lloc al Teatre Poliorama de Barcelona.

 

catradio.cat

 

 

Anar al contingut