Catalunya Ràdio fa un ampli seguiment del Mobile World Congress 2019

Els programes "Revolució 4.0", "El matí de Catalunya Ràdio", "Popap" i "Generació digital", de Catalunya Ràdio, estaran presents al Mobile World Congress 2019, que té lloc del 25 al 28 de febrer en diversos recintes de la Fira de Barcelona, amb el lema "Connectivitat intel·ligent".

Diumenge, 24 de febrer, a les 23.00, el programa de referència d'emprenedors i transformació digital "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, entrevistarà el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, el dia abans que comenci el Mobile World Congress (MWC) de Barcelona. El conseller anticiparà les novetats més destacades que es presentaran en el certamen i detallarà les últimes iniciatives digitals i tecnològiques que duu a terme el govern de la Generalitat. El programa parlarà de la Digital Future Society, una iniciativa creada recentment i que pretén ser un laboratori internacional de reflexió sobre l'impacte global de la digitalització i l'anticipació dels reptes de futur en un món tan tecnològic i competitiu. I a la "MasterClass Niño-Becerra", el catedràtic d'Estructura Econòmica explicarà per què considera que la tecnologia 5G és un "fracàs".

Dilluns, 25, a partir de les 11.00, "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, farà la secció "Amb xarxa o sense", amb Laia Claret, Albert Murillo, Albert Cuesta, Genís Roca i Pol Gise, des del Mobile World Congress. Durant aquest espai es farà una entrevista telefònica al doctor Antonio de Laci, cap del Servei de Cirurgia Gastrointestinal de l'Hospital Clínic, que explicarà que el Clínic és el primer hospital amb un cirurgià remot que permet una operació a distància gràcies a la connectivitat 5G.

Els dies 25, 26 i 27, l'equip del programa de tendències a les xarxes socials "Popap", amb Mariola Dinarès al capdavant, aterraran al MWC i s'emetrà cada dia a les 13.00 a internet a catradio.cat. Dilluns, 25, el programa assistirà a la inauguració del congrés i parlarà de tecnologia 5G amb Carles Gómara, gerent d'Innovació d'ACCIÓ i vocal de l'i2CAT; de l'ambulància connectada del SEM que hi presentarà el govern català en el marc del pla estratègic del 5G, i de mòbils i gadgets com el telèfon plegable amb l'especialista en gadgets i expert "Popap", Marc Corredera, que assistirà a les presentacions de Xiaomi, Huawei, Nokia i LG. També s'analitzaran els grans noms i speakers presents a Barcelona amb Josep Maria Berengueras, periodista d'El Periódico de Catalunya, especialitzat en tecnologia.

Dimarts, 26, "Popap" es fixarà en les aplicacions i "start-ups" més rellevants presents al 4 Years From Now (4YFN), la plataforma inicial de negoci del MWC, coneguda com "l'MWC dels joves", amb Marc Soler, CEO de l'exitosa aplicació "21 buttons", app de moda que permet als usuaris etiquetar els seus "looks" i guanyar diners a través de les marques a Instagram; i de Jordi Aguasca, mànager de l'"start-up" Catalònia, que farà un rànquing de les empreses emergents del 4YFN.

Dimecres, 27, Mariola Dinarès i l'equip del "Popap" buscaran les tecnologies que incidiran en la vida digital i parlaran del projecte Women4Tech, amb l'augment de la presència de la dona al MWC, que es calcula que és del 30%, i del YoMo, un saló per a 22.000 escolars que aprenen jugant. 

Dimecres, 27, a les 18.00, el programa de tecnologia creativa i entreteniment digital "Generació digital", amb Albert Murillo, farà el programa en directe des del 4YFN a catradio.cat, i entrevistarà Pere Duran, director del 4YFN; es posarà una samarreta intel·ligent que es connecta al mòbil i que està dissenyada per minimitzar els trastorns de l'esquena baixa; debatrà sobre el grafè, el material del futur; explicarà els jocs per als més petits de l'empresa catalana Petoons; es posarà les ulleres de realitat virtual per aprendre a jugar a futbol, i farà un repàs de les novetats més importants del MWC. El programa s'emetrà a Catalunya Ràdio el dissabte 2 de març a les 00.05.

catradio.cat

 

Anar al contingut