Catalunya Ràdio estrena l'espai d'economia verda i sostenibilitat "Green MeteoMauri" al dial digital

Dijous, 17 de gener, a partir de les 19.00, Catalunya Ràdio estrena al dial digital +CatRàdio l'espai quinzenal "Green MeteoMauri", dedicat a l'eficiència i la sostenibilitat des del vessant pràctic, amb Francesc Mauri i José Luis Gallego.
Francesc Mauri.

Francesc Mauri.

A finals del 2012, Catalunya Ràdio posava en marxa "MeteoMauri", el primer programa de ràdio en format web de l'estat espanyol, amb la meteorologia, el medi ambient, la taula, el mar, la terra, les escapades o la neu com a columna vertebral i sempre amb propostes de proximitat. Sis anys després, amb un "MeteoMauri" amb més de 44.000 seguidors a Twitter i més de 25.000 a Facebook, el dial digital +CatRàdio estrena l'espai germà "Green MeteoMauri", amb Francesc Mauri i José Luis Gallego, de periodicitat quinzenal i que s'alternarà amb el "MeteoMauri", que també serà quinzenal.

"El rumb que pren el medi ambient, l'economia verda, l'economia circular, la sostenibilitat i l'eficiència ens han decidit a crear el primer programa digital dedicat cent per cent a la sostenibilitat i l'eficiència des del seu vessant més pràctic", afirma Francesc Mauri, amb l'objectiu d'enfortir els valors del respecte per l'entorn, de responsabilitat amb el futur i de compromís amb la terra.

"Green MeteoMauri" tindrà seccions de "Mobilitat", amb actualitat i noves tendències de sostenibilitat; "Llar A+++ i Consum responsable", amb idees i novetats per a l'estalvi de la llar i pràctiques de consum responsable; "Empresa i comerç+++", sobre gestió intel·ligent dels recursos a l'empresa; "Turisme green", amb experiències de nou turisme més integrador amb la natura; "L'entrevista", per aprofundir i reflexionar durant 30 minuts en una matèria concreta, i "Aparador green", espai obert de consulta amb ofertes i serveis "green" d'empreses, entitats i particulars i amb informació sobre novetats legislatives i d'ajuts en l'àmbit de l'economia verda. El programa s'estrena demà amb l'entrevista a Lluís Torner, fundador i director de l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), que reflexionarà sobre si l'ús del grafè serà una revolució per a la humanitat i sobre les aplicacions de la fotònica en camps com l'energia solar o la monitorització del medi ambient i de la qualitat de l'aigua, entre d'altres.

Francesc Mauri diu que "Green MeteoMauri" serà un espai que "defugirà dels tecnicismes i serà molt pràctic perquè els oients aprenguin, s'informin, perdin la por i trenquin les inèrcies d'un món que, fins ara, ha estat depredador i que ha tirat pel broc ample". També avança que "cauran mites, llegendes urbanes o tòpics, com, per exemple, que això de deixar encès sempre un tub fluorescent perquè apagar-lo i encendre'l gasta més és totalment fals".

"Green Meteo Mauri" i "MeteoMauri" s'emeten els dijous a partir de les 19.00.

 

catradio/meteomauri