"El segrest"

Catalunya Ràdio estrena en antena "El segrest", la sèrie en podcast de més èxit de l'emissora

Aquest diumenge, a les 21.05, Catalunya Ràdio estrena en antena la sèrie de Carles Porta "El segrest" centrada en el cas de la farmacèutica d'Olot, Maria Àngels Feliu. Amb prop de 800.000 reproduccions, és la sèrie en podcast de més èxit de la història de l'emissora

"El segrest" és la sèrie en podcast amb més èxit de la història de Catalunya Ràdio. Ha obtingut, des de la seva estrena el 26 d'octubre del 2020, 796.000 reproduccions a la web i l'app de Catalunya Ràdio i a les diferents plataformes de podcast externes. Al llarg de 25 capítols, la veu del periodista especialitzat en la investigació de crims, Carles Porta, dona prioritat a les intervencions reals dels protagonistes d'aquest cas i en desfà l'entrellat.  

Maria Àngels Feliu va patir un dels captiveris més llargs suportat per ningú al nostre país. El periodista Carles Porta ha volgut explicar aquest relat de superació humana que, per primer cop, s'explica des de la perspectiva de la víctima. Tot i que M. Àngels Feliu no ha volgut participar en el projecte, Porta ha intentat fer arribar a l'oient la història de la gran resistència mostrada per la farmacèutica d'Olot durant els 492 dies de captiveri, en un forat sota terra de la mida d'un armari.

Després de dos anys i mig d'anàlisi del sumari per poder redactar amb rigor un guió de més de 200 pàgines, Porta constata que no hi va haver cap maquinació, ni cap possibilitat d'un "autosegrest", tot i que alguns mitjans van defensar aquest extrem durant el seu llarg segrest. Carles Porta és periodista, escriptor, director, productor i guionista. En la seva trajectòria, ha demostrat tenir una mirada i un estil propis que connecten amb lectors, oients i espectadors.

"Tor, tretze cases i tres morts", va ser l'inici d'una línia d'investigació centrada en crims que va ser primer un llibre èxit de vendes i, en el seu format radiofònic a Catalunya Ràdio va batre rècords, amb 706.000 reproduccions, des de la seva estrena el juny del 2018. L'èxit del programa "Crims", tant a Catalunya Ràdio com a TV3, ha tornat a posar de manifest l'acceptació́ de l'audiència per la manera d'explicar històries de Porta. Els darreres projectes els ha fet amb el suport de l'equip de la firma True crime factory, especialitzada en crims reals.

Per la seva banda, la realitzadora i directora artística, Dolors Martínez, que també interpreta la veu de Feliu, destaca la capacitat del so binaural en la sensació immersiva que té l'oient quan ho escolta amb auriculars. La gravació s'ha fet amb una tecnologia que permet reproduir els sorolls com si l'acció estigués passant al voltant de l'oient.

catradio.cat/elsegrest

Anar al contingut