David Guzman i Joan Ollé

Catalunya Ràdio entra en la programació del Festival Grec amb "Cafè Àsia"

Diumenge, 17 de juny, a les 22.00, Catalunya Ràdio estrenarà "Cafè Àsia" -amb Joan Ollé i David Guzman-, el programa que acompanyarà el viatge per la Ruta de la Seda del Festival Grec 2018 de Barcelona.

El programa s'emetrà durant dotze setmanes, entre el 17 de juny i el 2 de setembre, i tindrà una durada d'una hora.

"Cafè Àsia" és el programa de ràdio que acompanyarà durant l'estiu el viatge per la Ruta de la Seda del Festival Grec 2018 de Barcelona, i que està pensat, escrit i conduït per Joan Ollé i David Guzman. L'espai s'emetrà durant dotze setmanes i tindrà una durada d'una hora. Entre el 17 de juny i el 22 de juliol, s'emetrà a les 22.00, i entre el 29 de juliol i el 2 d'agost, a les 00.00.

Àsia no és únicament el nom d'un continent. Àsia és la porta d'entrada a una mirada diversa i mil·lenària sobre el món, una manera particularíssima d'aproximar-se a l'individu, a la natura, a l'espiritualitat i, evidentment, a la cultura, les arts i el pensament. Àsia és, en ella mateixa, una veritable "weltanschauung" que ens convida a qüestionar els nostres propis esquemes com a occidentals.

"Cafè Àsia" farà un itinerari de dotze setmanes a través de la història i la cultura d'alguns dels països més influents de l'anomenat gegant asiàtic. Un recorregut farcit de converses en profunditat amb figures del món de la cultura asiàtica (professors, traductors i persones d'origen asiàtic que viuen a Catalunya); poemes, fragments de novel·les, relats i contes d'alguns dels grans viatgers de la història (Marco Polo, Ibn Battuta, etc.); reflexions sobre el diàleg entre Orient i Occident; debats sobre l'actualitat política i social dels països "visitats"; converses sobre democràcia, el paper de la dona o la globalització, i una selecció musical feta a partir de cançons amb influència oriental.

Durant dotze setmanes, "Cafè Àsia" serà una espai de trobada amb la cultura oriental a Catalunya Ràdio que acostarà els oients al Japó (dos capítols), a la Xina (dos capítols), a Corea, a l'Índia, al Vietnam, a Tailàndia, a l'Afganistan, a l'Aràbia Saudita, a les Filipines i a l'Iraq.

 

Joan Ollé i David Guzman

Els presentadors Joan Ollé i David Guzman van fer tàndem a la secció "Blablabla" d'"El suplement", amb Ricard Ustrell, i Catalunya Ràdio els torna a ajuntar ara a "Cafè Àsia".

Joan Ollé és actor i director de teatre i professor del l'Institut del Teatre. Ha estat director del Sitges Teatre Internacional del 1992 al 2001 i membre de l'equip de direcció artística del Teatre Lliure el 2003 i el 2004. La dècada dels 90, juntament amb Joan Barril, va realitzar a Catalunya Ràdio el programa "Papers mullats". Barril i Ollé van presentar també junts el programa "L'illa del tresor" al 33 (Premi Nacional de Televisió 2005). A Catalunya Ràdio ha col·laborat en els programes "El Cafè de la República", que presentava Barril, amb el contraeditorial "L'encíclica de Joan Ollé", i a "El suplement", entre altres.

David Guzman treballa a Catalunya Ràdio des del 2005. Durant nou anys va formar part de l'equip d'"El Cafè de la República" i, actualment, presenta els programes "Ciutat Maragda", a Catalunya Ràdio, i "L'irradiador", a iCat, i col·labora a "El suplement" i a l'"Estat de Gràcia". Va ser subdirector del programa "L'illa del tresor", al 33. Ha presentat el programes "Qwerty" i "Rius de tinta" a Betevé, on també ha fet entrevistes a "Terrícoles".

 

catradio.cat/cafeasia

 

 

Anar al contingut