Dia Mundial de la Ràdio 2017
Dia Mundial de la Ràdio 2017

Catalunya Ràdio celebra el Dia Mundial de la Ràdio en directe des dels llocs triats pels seus oients

Aquest dimarts, 13 de febrer, la ràdio pública serà present en diferents indrets del territori, des del Mercat de la Boqueria de Barcelona fins a Nulles, Sabadell, Centelles, Perpinyà, Blanes, Martorell i el districte barceloní de Sant Andreu. La tria dels espais s'ha fet a partir de les propostes presentades pels oients.

Tota la programació es podrà seguir en directe a través de catradio.cat/endirecte

L'equip d'"El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas al capdavant, es desplaçarà al Mercat de la Boqueria, a Barcelona.

L'emissió continuarà des de Sabadell, al Vallès Occidental, amb l'"APM?", capitanejat per Xavi Cazorla, que ha portat el seu bon humor a l'Escola Mare de Déu de la Salut.

El programa "Popap", amb Mariola Dinarès, agafarà el testimoni des del Col·legi Pompeu Fabra de La Bressola, a Perpinyà.

L'emissió del "Catalunya migdia", amb Òscar Fernández i Empar Moliner, es farà des de la cafeteria El Trabuc, de Toni Riera, a Centelles, a Osona.

El magazín "Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia, s'emetrà en directe des del Celler Cooperatiu de Nulles, a l'Alt Camp.

El programa esportiu "Tot costa", amb Jordi Costa i Sònia Gelmà, anirà a casa d'Albert Isanta, un noi de 13 anys de Blanes, a la Selva.

L'informatiu nocturn "Catalunya vespre", amb Kílian Sebrià, farà el programa en directe des de la Fundació Francesc Pujols, a Martorell, al Baix Llobregat.

La jornada radiofònica acabarà al districte barceloní de Sant Andreu, on "La nit dels ignorants 3.0", amb Xavier Solà, s'emetrà des de l'obrador d'un forn de pa artesà.

Catalunya Música i iCat també fan continguts especials amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio.

 

El 13 de febrer és el Dia Mundial de la Ràdio i Catalunya Ràdio ho celebra per segon any consecutiu amb les persones que, dia a dia, ajuden l'emissora a ser el que és. Durant tota la jornada, Catalunya Ràdio es mourà per anar allà on és l'audiència i emetrà els programes des del costat de les persones que els segueixen cada dia. La tria dels espais s'ha fet a partir de les propostes presentades pels oients a través del web de Catalunya Ràdio des del 22 de gener.

"El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, inaugurarà a les 7.00 el Dia Mundial de la Ràdio al Mercat de la Boqueria, convidats pel Pere de Cal Neguit, a l'espai que hi ha davant del bar El Quim de la Boqueria. Amb aquesta sortida, Catalunya Ràdio vol aprofitar el Dia de la Ràdio per recordar els atemptats jihadistes del 17 d'agost i per fer un reconeixement públic a la Rambla, un dels punts neuràlgics i centre d'activitat de la ciutat de Barcelona.

A les 8.30, Mònica Terribas parlarà dels atemptats amb els investigadors del CIDOB Moussa Mourekba i Blanca Garcés. A continuació farà tertúlia amb els següents paradistes del Mercat: Pere Miquel Ferré, de "Cal Neguit"; Rosa Millán, de "Morilla fruites"; Jaume Soley, de "Soley"; Jordi Asín, cuiner del "Bar Pinotxo", i Francisca Gavaldà, de "Menuts Rosa". A partir de les 10.00, el programa abordarà el tema "Com volem que sigui la Rambla?" amb Itziar González, arquitecta, exconsellera de Ciutat Vella i impulsora del projecte "Les Rambles"; Fernando Casal, veí de La Rambla, i els membres de l'equip km-Zero Iolanda Fresnillo, sociòloga de la cooperativa EKONA; Olga Tarrasó, arquitecta, i Ole Thorson, enginyer industrial. A les 10.35 serà el torn de parlar de la relació dels artistes amb la Rambla amb els músics Quimi Portet, que presentarà en primícia un tast del seu nou disc que surt a la venda al març; Jaume Sisa i Joan Garriga. A les 11.15, el programa parlarà amb locutors d'esports minoritaris amb Jordi Robirosa, periodista esportiu; Iván García, estudiant de Comunicació Cultural a la Universitat de Girona que fa les transmissions de tennis taula a Ràdio l'Escala; Joan Garcia, periodista que fa les transmissions de voleibol a Cugat.cat; David Planella i Pau Masó, periodistes que fan les retransmissions de patinatge artístic de Ràdio Olot, i Joel Iglesias, narrador d'escacs. El programa tancarà amb "Els experts" d'iCat, Abert Miralles i Roger Seró i l'actuació de La Pegatina, que presentaran una cançó feta expressament amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio.

A partir de les 12.05, l'equip del programa "APM?", amb Xavi Cazorla al capdavant, desplegarà el seu humor entre els estudiants de l'Escola Mare de Déu de la Salut de Sabadell, al Vallès Occidental. Cazorla, amb la imprescindible col·laboració de Jordi Asturgó, Montse Barcón i Oriol Dalmau, que portarà la guitarra i repassaran els millors i pitjors moments del dia de la tele i de la ràdio, amb humor, cançons i els protagonistes de l'actualitat. Es farà un Facebook Live durant el programa.

A les 13.05, serà el torn del programa "Popap", amb Mariola Dinarès, des de la Biblioteca del Col·legi Pompeu Fabra de La Bressola a El Soler, Perpinyà, al Rosselló), on parlarà amb professors i alumnes que treballen en diversos projectes digitals en català en col·laboració amb la Fundació puntCat. El programa parlarà amb Sebastià Ginard, que edita un informatiu setmanal en català a França, la continuïtat del qual no està garantida, a hores d'ara. L'"Outconsumer" Roc Casagran farà un taller tutorial als alumnes per explicar-los com es poden convertir en ‘BookTubers" de primera línia. També comptarà amb l'actuació musical del músic perpinyanenc Raph Dumas, conegut per la seva fusió de música tradicional i música electrònica.

A partir de les 14.00, l'informatiu "Catalunya migdia", amb Òscar Fernández i Empar Moliner, s'emetrà des de la cafeteria El Trabuc, de Toni Riera, a Centelles, a Osona, des d'on faran l'informatiu i la tertúlia amb Isabel Llauger i Germà Capdevila. Amb rigor i immediatesa durant la primera hora, que es combinarà amb l'anàlisi de la segona part del programa, sempre amb el punt de vista peculiar d'Empar Moliner.

A partir de les 16.05, l'equip de l'"Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia al capdavant, faran "la ràdio al revés" des d'Adernats Vins&Cava, el Celler Cooperatiu de Nulles, a l'Alt Camp que tot just acaba de celebrar el seu centenari. El programa arrencarà amb Adam Albert, l'amfitrió de l'estada del programa al celler. A les 16.45, entrevista amb Xavier Fabra, cuiner i propietari del restaurant Quinta Forca. A partir de les 17.00, el periodista Carlos Enrique Bayo, ministre de Clavegueres de l'"Estat de Gràcia". A les 17.30, Victòria Palma, de l'espai "La lletra menuda", de Catalunya Música, rememorarà també l'aniversari de "La setmana gran de la radiodifusió catalana", esdeveniment que es va celebrar la primera setmana de novembre del 1934, en plena Segona República, i explicarà d'on prové el nom de Catalunya Ràdio. A continuació, entrevista amb Jordi Gasque, forner i propietari del Forn Nulles. I després, entrevista amb els actors Oriol Grau i Fermí Fernandez. També hi haurà entrevista i actuació amb Jaume Masdéu i connexió en directe des del magazín de tarda "Tot es mou", de TV3, amb Helena Garcia Melero, Francesc Sòria i Lluís Marquina. Tancaran Carles Xuriguera i Fel Faixedas, ministres del Bon Beure del programa, que conversaran amb els responsables del celler i els acompanyaran a fer un tast dels seus vins.

A partir de les 19.00, el programa esportiu "Tot costa", amb Jordi Costa i Sònia Gelmà, serà a Blanes, a la Selva, per conèixer Albert Isanta, un noi de 13 anys que els ha convidat a casa dels seus pares per explicar-los que vol ser periodista esportiu. Els acompanyaran en aquest somni fet realitat Pere Escobar i Òscar Serrano, exjugador de l'Espanyol, que és de Blanes. Parlaran, entre altres temes, de Luv Kapoor, el mitjapunta de 19 anys nascut a Delhi i que acaba de fitxar pel Palamós, i s'ha convertit en el primer futbolista indi de la història de la lliga, i del partit de Champions que disputaran dimecres el Reial Madrid i el PSG de Neymar

A partir de les 21.00, l'informatiu nocturn "Catalunya vespre", amb Kílian Sebrià, "farà honor a l'escriptor i filòsof Francesc Pujols des de la que va ser la seva residència, La Torre de les Hores", a Martorell, al Baix Llobregat, on Pujols va tenir converses amb Pau Casals, Josep Pla, Salvador Dalí, Eugeni d'Ors o Josep M. de Sagarra. Kílian Sebrià farà una passejada per Martorell amb Eduard Pujol, portaveu de Junts per Catalunya, i després farà un repàs exhaustiu de les notícies més importants del dia amb Bernat Dedéu, Ferran Saez i Anna Ballbona.

El programa "El club de la mitjanit", amb Francesc Garriga, convidarà tres oients al plató.

El programa "La nit dels ignorants 3.0", amb Xavier Solà, emetrà des de l'obrador del forn de pa artesà de Ramón Giraval, oient del districte barceloní de Sant Andreu que fa 30 anys que escolta el programa mentre treballa i que representa la quarta generació d'una família de flequers. Xavier Solà seguirà el seu particular recorregut de "la ruta del llonguet".

 

Catalunya Música

Catalunya Música també celebrarà el Dia Mundial de la Ràdio d'una manera ben especial. A partir de les 7.00, el programa "Tots els matins del món", amb Joan Vives i Ester Pinart, s'emetrà alhora des de l'estudi 13 de Catalunya Música i des de casa d'un oient que ha convidat el programa a esmorzar. La programació estarà formada per una selecció de les propostes musicals que han fet arribar els oients, curioses, interessants i diferents a les que s'acostumen a sentir cada matí.

L'emissora de música clàssica del grup vol aprofitar l'avinentesa per rememorar també l'aniversari de "La setmana gran de la radiodifusió catalana", esdeveniment que es va celebrar la primera setmana de novembre del 1934, en plena Segona República. Deu anys després del naixement de la ràdio a Catalunya, els micròfons es posaven al servei del país per recordar l'esforç que s'havia fet per aconseguir-ho i com la música era present en cada acte. Ho explicarà Victòria Palma a l'espai "La lletra menuda" i l'"Estat de Gràcia".

El programa "Assaig general", amb Albert Torrens i Xavier Chavarria, estarà dedicat a la importància de la música en els inicis de la ràdio.  

 

La Unesco va proclamar el 13 de febrer Dia Mundial de la Ràdio, perquè és el dia que es va crear la Ràdio de les Nacions Unides, el 1946.

 

IMATGES del Dia Mundial de la Ràdio 2017: http://premsa.tv3.cat/DiaMundialRadio/FOTOS_DossierDiaMundialRadio.zip

 

#VenimAmbTu

 

catradio.cat

facebook.com/catradio

twitter.com/catalunyaradio

 

Anar al contingut